Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 23:20
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, καθώς οι επενδυτές επανήλθαν με νέες αγορές μετά την χθεσινή διόρθωση. Ωστόσο, η προσοχή τους όλη είναι στραμμένη στο εκλογικό αποτέλεσμα στην πολιτεία της Τζόρτζια που θα καθορίσει και τον έλεγχο της Γερουσίας και γενικότερα την ισορροπία δυνάμεων στην Ουάσιγκτον. 

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά θα «απορροφήσει» και θα σταθεροποιήσει τα κέρδη του Δεκεμβρίου τις επόμενες ημέρες, καθώς οι διαχειριστές ενεργητικού ετοιμάζονται να επανατοποθετηθούν με αγορές μετοχών. «Ιστορικά, μετά από έναν ισχυρό Δεκέμβριο, τα κέρδη του Ιανουαρίου αναμένονται πιο ήπια και ίσως ο φετινός Ιανουάριος να είναι πιο συγκρατημένος καθώς επικρατεί μία νευρικότητα ως προς τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση, ειδικα στο θέμα της φορολογίας», όπως αναφέρει ο Κινγκ Λιπ, στρατηγικός αναλυτής της Baker Avenue Asset Management. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,55%, ο S&P 500 με 0,67%, ενώ ο Nasdaq με 0,95%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη. Προβάδισμα είχε ο κλάδος ενέργειας, που έκανε άλμα 7% στον απόηχο της μεγάλης ανόδου των τιμών πετρελαίου. Μεγάλη άνοδο άνω 4% κατέγραψε και η μετοχή της Boeing. Στον αντίποδα, εταιρείες κοινής ωφελείας, καταναλωτικών ειδών και υγείας παρουσίασαν τις χειρότερες επιδόσεις. 

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές των China Telecom και China Mobile, ενισχυόμενες 7,1% και 8,6% αντίστοιχα, ενώ της China Unicon κατά 12%, από τη στιγμή που το NYSE έκανε στροφή 180 μοιρών ως προς την απόφασή του να διαγράψει τις παραπάνω εταιρείες από τους δείκτες του. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα τελευταία στοιχεία του ISM που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο δυόμισε ετών το Δεκέμβριο, συνέβαλαν στο θετικό κλίμα.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News