Business & Finance Δευτέρα 13/03/2023, 10:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα cryptos – Ξεπέρασε το «σοκ» η αγορά

Ράλι στα cryptos – Ξεπέρασε το «σοκ» η αγορά

Μεγάλα κέρδη καταγράφει τις τελευταίες ώρες η αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς οι αμερικανικές αρχές έσπευσαν να προστατεύσουν τις καταθέσεις των πελατών στην πτωχευμένη SVB.

Ιδίως μετά την είδηση ότι η HSBC εξαγόρασε (έναντι μίας στερλίνας) τον βρετανικό βραχίονα της αμερικανικής SVB, το bitcoin ενισχύεται σημαντικά, καταγράφοντας αυτή τη στιγμή άνοδο 9,23% περίπου στα 22.446 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ημερών.

Μεγάλα κέρδη της τάξης του 8,62% καταγράφει και το Ether, το οποίο αγγίζει περίπου τα 1.601 δολάρια. Αντίστοιχα, ανοδικά κινούνται και το Solana (+9%), το Avalanche (+11%) και το Cardano (+10.95%).

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξάνεται κατά 8,09% το τελευταίο εικοσιτετράωρο, αγγίζοντας εκ νέου το 1 τρισ. δολάρια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο και την πανωλεθρία που ακολούθησε στην αγορά κρυπτονομισμάτων, οι επενδυτές έκαναν σημαντικές προσπάθειες ανάκαμψης από την αρχή του έτους. Οι προσπάθειες αυτές ανακόπηκαν προσωρινά μετά την κατάρρευση της αμερικανικής Silvergate, της τράπεζας που είχε μεγάλη δραστηριοποίηση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, αλλά και της κατάρρευσης της SVB και της Signature που ακολούθησαν.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατέρρευσε η Silvergate: Αντιδρά η αγορά των cryptos

Silicon Valley Bank: Στην HSBC η βρετανική μονάδα – Προστατευμένες οι καταθέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News