Business & Finance Πέμπτη 9/03/2023, 11:23
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί το Χρηματιστήριο

Προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί το Χρηματιστήριο

Προσπάθειες ανάκαμψης κάνει η Λεωφόρος Αθηνών μετά από πέντε συναπτές συνεδριάσεις με απώλειες. Έχοντας καταγράψει χθες απώλειες 0,22%, το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε σήμερα με άνοδο 0,58%, ενώ ο γενικός δείκτης λίγο μετά το άνοιγμα διαμορφώνεται περίπου στις 1.082 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει σημαντική άνοδο 0,96% , ενώ επίσης μεγάλη ώθηση αυτή την ώρα δίνουν και οι τράπεζες με κέρδη 0,87% περίπου. Ειδικότερα, άλμα 3,67% κάνει η μετοχή της Jumbo, αφότου η εταιρεία άφησε να εννοηθεί πως μεσα στο 2023 αναμένεται να προχωρήσει σε μειώσεις τιμών της τάξης του 10%, έπειτα από ανατιμήσεις 20% πέρυσι. Επίσης, σημαντική άνοδο καταγράφει και η μετοχή της Motor Oil με κέρδη 1,15%, όπως επίσης και η ΔΕΗ (+1,38% αυτή την ώρα), μετά την επίσημη ανακοίνωσή της για κλείσιμο του deal με την Enel Ρουμανίας έναντι 1,26 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα βρίσκεται πάντως η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία αυτή τη στιγμή αξίζει να σημειωθεί πως υποχωρεί κατά 1,64%. Λίγο νωρίτερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την Wade Adams και Δ. Κούτρα για την πώληση της ΑΚΤΩΡ κατέρρευσαν.

Στο μεταξύ στο κόκκινο βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος καταθέτοντας χθες ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου, επιχείρησε να «μαζέψει» τις ανησυχίες της αγοράς. Ωστόσο, ο Πάουελ, στη διήμερη κατάθεσή του έδωσε ξεκάθαρο σήμα για επιπλέον και μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις, σπείροντας απαισιοδοξία στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά περίπου 0,44%. Ο Dax της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 0,14% και ο Cac του Παρισιού κατά 0,46%. Επίσης, πτωτικά κινείται και ο FTSE του Λονδίνου με απώλειες περίπου 0,71%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Έρχονται μειώσεις τιμών 10% το 2023 – Η επέκταση στο Ισραήλ

ΔΕΗ: Έκλεισε το deal με την Enel για τη Ρουμανία – Στα 1,26 δισ. ευρώ το τίμημα

Ελλάκτωρ: Τέλος στις διαπραγματεύσεις με Wade Adams Και Δ. Κούτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News