Business & Finance Δευτέρα 6/03/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια διατήρησης κερδών – Τα βλέμματα στην Fed

Wall Street: Προσπάθεια διατήρησης κερδών – Τα βλέμματα στην Fed

Mε οριακή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, η οποία προσπάθησε να διατηρήσει τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι οι ομολογιακές αποδόσεις σημείωσαν άνοδο με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μία ιδιαίτερα έντονη εβδομάδα από πλευράς οικονομικών στοιχείων. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,07% για να κλείσει στις 4.048,42 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 40,47 μονάδων ή 0,12% κλείνοντας στις 33.431,44 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε με μικρή πτώση 0,11% στις 11.675,74 μονάδες. Στα υψηλά της συνεδρίασης, ο Dow ενισχύθηκε 181 μονάδες, ενώ ο Nasdaq περίπου 1,2%. 

Παρά τις κινήσεις αυτές, ορισμένες μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά. Η Apple καθοδήγησε τα κέρδη του κλάδου, με άνοδο 2% από τη στιγμή που η Goldman Sachs έδωσε σύσταση αγοράς. Η κατασκευάστρια του iPhone εκπροσωπεί το 7% του δείκτη. Οι μετοχές των Alphabet και Microsoft αυξήθηκαν κατά 1% εκάστη. 

Ελαφρά άνοδο παρουσίασαν και οι ομολογιακές αποδόσεις, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το φράγμα του 4% το οποίο ξεπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα. Μία νέα κούρσα ανόδου θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κάμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης και νέο πλήγμα για τους καταναλωτές. 

Τα βλέμματα ωστόσο όλων είναι στραμμένα στην αυριανή ομιλία του προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο. Οι δηλώσεις του θα καθοδηγήσουν τους επενδυτές και τους Γερουσιαστές και θα δώσουν μία κατεύθυνση για το τι ακριβώς σκέφτεται η Φέντεραλ Ριζέρβ για τον πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική της, καθορίζοντας και τις επόμενες κινήσεις των αγορών. 

«Είναι συνετό για την αγορά να μην κάνει μεγάλες κινήσεις δεδομένου ότι πρόκειται για μία σημαντική εβδομάδα που θα μπορούσε να αλλάξει την κατεύθυνση», αναφέρει ο Κουίνσι Κρόσμπι της LPL Financial, ο οποίος απέδωσε τις σημερινές περιορισμένες κινήσεις της αγοράς στην αβεβαιότητα γύρω από τα στοιχεία για την απασχόληση Φεβρουαρίου της Παρασκευής. 

Traders παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εν λόγω στοιχεία τα οποία έδειξαν ότι τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν 517.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Τώρα, οικονομολόγοι περιμένουν μικρότερο ρυθμό αύξησης, γύρω στις 225.000 νέες θέσεις για τον προηγούμενο μήνα. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News