Business & Finance Δευτέρα 6/03/2023, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στη Wall Street ενόψει της κατάθεσης Πάουελ – Αποσυμπίεση στα ομόλογα

Κέρδη στη Wall Street ενόψει της κατάθεσης Πάουελ – Αποσυμπίεση στα ομόλογα

Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street, ενόσω η προσοχή είναι στραμμένη στην αυριανή κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στο αμερικανικό Κογκρέσο. Στην κατάθεσή του, ο Πάουελ πρόκειται να αναλύσει τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και τις τελευταίες κινήσεις της τράπεζας. 

Επίσης, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευτεί μία σειρά από εκθέσεις του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της αγοράς, για την οποία η Fed έχει εκφράσει επανειλημμένως φόβους ότι παραμένει «υπερβολικά σφιχτή».

Ενόψει των στοιχείων αυτών, σήμερα επικρατεί αισιοδοξία στις αμερικανικές αγορές, οδηγώντας σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε ράλι. Το αμερικανικό δεκαετές, η απόδοση του οποίου ξεπέρασε το 4% την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, υποχωρεί περίπου στο 3,94%. To ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου διάρκειας ενός έτους παραμένει αμετάβλητο άνω του 5%.

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 71,65 μονάδες ή 0,21%. Ο S&P 500 επίσης παρουσιάζει κέρδη της τάξης του 0,37% και ο Nasdaq περίπου +0,48%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News