Business & Finance Παρασκευή 3/03/2023, 18:20
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ποιες μετοχές θα «κλειδώνουν» στο ±10%

ΧΑ: Ποιες μετοχές θα «κλειδώνουν» στο ±10%

Σε οκτώ εισηγμένες που έχουν ελεύθερη διασπορά μικρότερη του 10% μπαίνει όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών τους σε ±10% επί της τιμής εκκίνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Το ποσοστό της διασποράς των μετοχών θα προκύπτει από τακτικούς ελέγχους οι οποίοι θα διενεργούνται ανά ημερολογιακό τρίμηνο σύμφωνα με τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις. Τα όρια αυτά ισχύουν ανεξαρτήτως: (i) της διαβάθμισης της μετοχής σε συναλλακτική βαθμίδα, και (ii) της ύπαρξης ειδικού διαπραγματευτή. 

Επιπλέον, ο προσδιορισμός της τιμής κλεισίματος της μετοχής θα πραγματοποιείται με την Ενισχυμένη Μέθοδο με έλεγχο σημαντικής αξίας συναλλαγών, όπως περιγράφεται στην §2.1.9.2.1 (Γ) του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τέλος, το στατικό όριο του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) δεν εφαρμόζεται στις συγκεκριμένες μετοχές.

Ως ημερομηνία εφαρμογής των παραπάνω αλλαγών ορίζεται η Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία διασποράς του κλεισίματος της χθεσινής συνεδρίασης (Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι μετοχές για τις οποίες θα ισχύουν τα όρια διακύμανσης ±10% επί της τιμής εκκίνησης της μετοχής είναι οι εξής: 

  1. TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΚΟ)
  2. ATTICA BANK Α.Τ.Ε. (ΚΟ)
  3. ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. (ΚΟ)
  4. ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. (ΚΟ)
  5. PRODEA Α.Ε.Ε.Α.Π. (ΚΟ)
  6. ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. (ΚΟ)
  7. ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟ)
  8. AVE Α.Ε. (ΚΟ)

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News