Business & Finance Πέμπτη 2/03/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικό γύρισμα και για τους τρεις δείκτες

Wall Street: Ανοδικό γύρισμα και για τους τρεις δείκτες

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street χάρη στο ράλι των τελευταίων ωρών, καθώς οι συναλλασσόμενοι προσπάθησαν να διώξουν τις ανησυχίες από τις περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις που αναμένονται. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 341,73 μονάδες ή 1,05%, κλείνοντας στις 33.003,57 μονάδες, με τη Saleforce να προσφέρει σημαντικό στήριγμα στα blue chip με ράλι 11% χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,76% για να κλείσει στις 3.981,35 μονάδες, αντιστρέφοντας τις αρχικές του απώλειες από τη στιγμή που ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστικ δήλωσε ότι παραμένει υπέρ της επιτοκιακής αύξησης των 25 μονάδων βάσης.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,73%, παρά την αρχική του πτώση, κλείνοντας στις 11.462,98 μονάδες. 

Τα σημερινά κέρδη καθοδηγήθηκαν εν μέρει και από τις εταιρείες κοινής ωφελείας. 

Οι ομολογιακές αποδόσεις συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, στο 10ετές αμερικανικό ξεπέρασε το 4%, ενώ στο διετές έφθασε σε επίπεδα που είχε να επισκεφθεί ξανά εδώ και 16 χρόνια. Τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και η αύξηση του κόστους εργασίας ενισχύουν τις πιθανότητες για νέα επιτοκιακή αύξηση από την Φέντεραλ Ριζέρβ κατά 25 μονάδες βάσης στο τέλος του μηνός. 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Salesforce και η Okta «είδαν» τις μετοχές τους ν α αυξάνονται στον απόηχο των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων τους. Η μετοχή της Silvergate Capital βούλιαξε περισσότερο από 75%, εν μέσω αρκετών ερωτηματικών για τη βιωσιμότητά της. 

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε 5,8%, από τη στιγμή που η εταιρεία δεν κατάφερε να παρουσιάσει λεπτομέρειες για τα μοντέλα της επόμενης γενιάς στην Ημέρα του Επενδυτή που ήταν την Τετάρτη. 

 

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News