Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 17:48
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Δυναμικό comeback με στήριγμα από τράπεζες

Χρηματιστήριο: Δυναμικό comeback με στήριγμα από τράπεζες

Ανανεωμένο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Λεωφόρο Αθηνών σήμερα, με τους επενδυτές να αφήνουν πίσω τη χθεσινή διόρθωση, φέρνοντας τον γενικό δείκτη κοντά στις 1.120 μονάδες. Με ισχυρό στήριγμα από τις τράπεζες, η σημερινή συνεδρίαση έκλεισε με άνοδο 1,63% για τον γενικό δείκτη που διαμορφώθηκε στις 1.119 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 110,67 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του 1,63%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Γεκ Τέρνα (+4,06%) και την Τέρνα Ενεργειακή (+3,83%), αλλά και με άνοδο 2,88% στη μετοχή της Jumbo.

Ανατροπή στη χθεσινή εικόνα έκανε και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε με άλμα 2,48%, επιστρέφοντας στο ράλι των προηγούμενων ημερών, πριν τη διήμερη πτώση του Χρηματιστηρίου. Ειδικότερα, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με άλμα 4,67% στα 5,16 ευρώ, η μετοχή της Alpha Bank με +3,57 στο 1,45 ευρώ και η μετοχή της Πειραιώς με +2,82% στα 2,33 ευρώ. Αντιθέτως, πτώση 0,29% στο 1,394 ευρώ κατέγραψε η Eurobank.

Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 2,63%, καθώς η πρόταση για τις αμοιβές των μετόχων φέτος απογοήτευσε τους αναλυτές. Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ κατέγραψε ρεκόρ δεκαετίας σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την κερδοφορία στην Ελλάδα το 2022, με αύξηση 3,6% στα έσοδα και 4% στο προσαρμοσμένο EBITDA.

«Ριμπάουντ» και στην Ευρώπη

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύθηκαν χθες. Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ διαβλέπουν ανάγκη για περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις του επόμενους μήνες, όπως ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών αναμένει πως το επίπεδο του πληθωρισμού και η συνολική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας επιτάσσουν μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις της Fed.

Ειδικότερα λίγο πριν τις 6 μ.μ. ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,44%, ο Dax της Φρανκφούρτης +0,78% και ο Cac του Παρισιού +0,64%. Αντιθέτως, υποτονικό είναι από το πρωί το κλίμα στον FTSE του Λονδίνου, που αυτή τη στιγμή καταγράφει οριακή πτώση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

OTE: Ρεκόρ δεκαετίας για έσοδα και κέρδη στην Ελλάδα – Δίνει 425 εκατ. στους μετόχους

Γιατί καθυστερεί η εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News