Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 11:36
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανάκαμψη μετά το χθεσινό sell off

Χρηματιστήριο: Ανάκαμψη μετά το χθεσινό sell off

Ανανεωμένο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς στο άνοιγμα της συνεδρίασης υπάρχει ανάκαμψη από το χθεσινό κλίμα διόρθωσης.

Ο γενικός δείκτης κινείται ανοδικά καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,73% στις 1.109 μονάδες περίπου. Σημαντική άνοδο, περίπου 0,62% καταγράφει ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπου δίνουν ώθηση η μετοχές των ΕΛΠΕ με +2,27% περίπου και της Motor Oil με +2,16%. Στο μεταξύ βαθιά πτώση περίπου 2% καταγράφει η μετοχή του ΟΤΕ, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2022, στα οποία κατέγραψε ρεκόρ δεκαετίας σε ό,τι αφορά τα κέρδη και τα έσοδα.

Ο τραπεζικός δείκτης ανεβαίνει κατά περίπου 0,69%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (+0,57 περίπου). Υπενθυμίζεται πως χθες στο επίκεντρο των πωλήσεων βρέθηκαν οι τράπεζες, μετά από το ράλι που είχαν παρουσιάσει τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο Αθηνών επιδόθηκε σε ράλι συναπτών ημερών, το οποίο ανακόπηκε χθες και προχθές, ακολουθώντας την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, όπου επικρατούσε έντονη ανησυχία ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, οι αξιωματούχοι της τράπεζας συνεχίζουν να αναμένουν ανάγκη περαιτέρω επιτοκιακών αυξήσεων, αλλά η πλειονότητα τάχθηκε υπέρ μίας αύξησης 25 μονάδων βάση και όχι 50 μ.β.

Αυτό έσπειρε αισιοδοξία και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία σήμερα εμφανίζουν σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,16%, ο Dax της Φρανκφούρτης +0,46% και ο Cac του Παρισιού +0,25%. Αντιθέτως, πτωτικά κινείται ο FTSE του Λονδίνου με απώλειες 0,33% περίπου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Περαιτέρω αυξήσεις για την ανάσχεση του πληθωρισμού βλέπει η Fed

OTE: Ρεκόρ δεκαετίας για έσοδα και κέρδη στην Ελλάδα – Δίνει 425 εκατ. στους μετόχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News