Business & Finance Δευτέρα 20/02/2023, 20:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Οριακά κέρδη για το δείκτη STOXX 600 – Αναζητώντας κατεύθυνση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Οριακά κέρδη για το δείκτη STOXX 600 – Αναζητώντας κατεύθυνση

Μεικτό ήταν το κλίμα στις ευρωπαϊκές μετοχές στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τα σταθερά κέρδη στον κλάδο εξόρυξης μετάλλων στην προοπτική βελτίωσης της ζήτησης στην Κίνα να αντισταθμίζονται από την πτώση στη βαριά βιομηχανία και των μετοχών της Telecom Italia. 

O πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% εν αναμονή μίας σειράς οικονομικών στατιστικών που ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας. 

Ο δείκτης πρώτων υλών ενισχύθηκε 2,4% από τη στιγμή που οι τιμές βιομηχανικών μετάλλων ενισχύθηκαν στην προοπτική ανάκαμψης της ζήτησης από τον κορυφαίο καταναλωτή την Κίνα αλλά και στη στήριξη από τις διακοπές στην παγκόσμια προσφορά μετάλλων.

Αντίθετα, ο δείκτης βιομηχανίας και οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 0,3% και 0,6% αντίστοιχα, περιορίζοντας τα κέρδη του STOXX 600. Ο δείκτης STOXX για το blue chip της Ευρωζώνης υποχώρησε οριακά 0,1%.

«Μοιάζει σαν να έγινε μία μικρή παύση στο μέχρι τώρα ράλι προκειμένου να αποτιμηθεί η σημερινή κατάσταση και να διαπιστωθεί ποιά θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί», αναφέρει η Daniela Hathorn, αναλύτρια της Capital.com. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη παρουσίασε βελτίωση τον Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, όπως ακριβώς αναμενόταν. Την ίδια στιγμή, η Μπούντεσμπανκ εκτιμά ότι οι προπτικές για τη γερμανική οικονομία βελτιώνονται μετά την απρόσμενη ανθεκτικότητα που έδειξε στο τέταρτο τρίμηνο, με το βασικό πληθωρισμό να φθάνει στο απόγειό του. 

Στα επιμέρους ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 464,64 μονάδες

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,2% της αξίας του, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,55% της αξίας του.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News