Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 20:27
ΑΓΟΡΕΣ

Mε άνοδο μεγαλύτερη του 2% ο χρυσός

Mε άνοδο μεγαλύτερη του 2% ο χρυσός

Πάνω από το φράγμα των 1.900 δολαρίων εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού στην πρώτη συνεδρίαση του Νέου Ετους, βρίσκοντας στήριγμα στη συνεχιζόμενη εξασθένηση του δολαρίου, εν αναμονή και της κρίσιμης επαναληπτικής ψηφοφορίας στην πολιτεία της Τζόρτζια, που θα κρίνει τελικά εάν οι Δημοκρατικοί θα εξασφαλίσουν και τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε περισσότερο από 2% φθάνοντας προς στιγμή στα 1.944 δολαρια η ουγκιά, στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο μηνών. Αναλυτές επισημαίνουν ότι εάν τελικά οι Δημοκρατικοί αποκτήσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, τότε θα περάσουν εύκολα μία σειρά από πολιτικές, από αναδιαμόρφωση του φορολογικού κώδικα έως νέα μέτρα στήριξης και μεγαλύτερες δαπάνες για υποδομές. Πολλοί επενδυτές θεωρούν επίσης τον χρυσό ως καταφύγιο και έναντι του πληθωρισμού, ο οποίος θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί από τα νέα μέτρα στήριξης. 

Στη στροφή των επενδυτών προς τον χρυσό οδήγησαν και οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Ν.Αφρική. 

Σημαντική άνοδο κατέγραψε και η πλατίνα η οποία εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016, στα 1.127,82 δολάρια η ουγκιά. Ο άργυρος ενισχύθηκε επίσης 2,5%, πάνω από τα 27 δολάρια η ουγκιά, ενώ στον αντίποδα κινήθηκε το παλλάδιο με πτώση 3,2%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News