Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 17:31
ΑΓΟΡΕΣ

Αντιφατική η πρεμιέρα της Wall Street για το 2021 

Αντιφατική η πρεμιέρα της Wall Street για το 2021 

Αντιφατική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Wall Street στο ντεμπούτο της για το 2021, καθώς η πολλά υποσχόμενη έναρξη της συνεδρίασης και τα υψηλά ιστορικά ρεκόρ, μετατράπηκαν πολύ γρήγορα σε απώλειες. 

Οι Dow Jones και S&P 500 με το ξεκίνημα της πρώτης συνεδρίασης για το 2021 σκαρφάλωσαν σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ενώ αντιθέτως ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε πτωτικά από την αρχή της συνεδρίασης και κατά πως φάνηκε στη συνέχεια συμπαρέσυρε και τους άλλους δύο δείκτες. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο τουλάχιστον στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, δείχνει να μην συμμερίζεται τη γενικευμένη ευφορία στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, με τον δείκτη MSCI All Country ο οποίος παρακολουθεί τις μετοχές σε 49 οικονομίες του κόσμου (23 ανεπτυγμένων οικονομιών και 26 αναπτυσσόμενων ανάμεσά τους και η Ελλάδα), να σκαρφαλώνει στη διάρκεια της ημέρας σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Στην αποτροπή του σημερινού αρνητικού κλίματος δεν μπόρεσαν να συμβάλλουν ούτε τα ενθαρρυντικά στοιχεία του Δεκεμβρίου για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit, σκαρφάλωσε σε υψηλό περισσότερο των έξι ετών στις 57,1 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, από 56,7 μονάδες το Νοέμβριο.  

Ο Dow Jones υποχωρεί πέραν του 0,80%, οι απώλειες του S&P 500 έχουν ξεπεράσει το 0,50%, πολύ πιο ήπια η πτώση του Nasdaq της τάξεως του 0,09%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News