Business & Finance Παρασκευή 10/02/2023, 19:02
ΑΓΟΡΕΣ

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Πτώση 1% για τον Stoxx 600 

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Πτώση 1% για τον Stoxx 600 

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τις πιθανότητες επιπλέον νομισματικής σύσφιξης από την αμερικανική Federal Reserve. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1% την Παρασκευή. Οι περισσότεροι κλάδοι παρουσίασαν απώλειες με ισχυρότερες αυτές του κλάδου των ταξιδιών και αναψυχής που υποχώρησε κατά 4%. Κόντρα στη πτωτική τάση πήγε ο πετρελαϊκός κλάδος που κατέγραψε κέρδη 2,3%, ενώ οι τηλεπικοινωνίες έκλεισαν με οριακή άνοδο 0,2%. 

Στις βασικές αγορές, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,36% στις 7.882,45 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,39% στις 15.307,98 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,82% στις 7.129,73 μονάδες. 

Στη Βρετανία, τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την προηγούμενη εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε πως η οικονομία της χώρας θα μπει σε μια μικρή αρά παρατεταμένη ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στη Fed και σε ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές της αποφάσεις. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέρομ Πάουελ δήλωσε πρόσφατα πως αν και ο πληθωρισμός επιβραδύνεται τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν και άλλο. Σήμερα αναμένονται ομιλίες από άλλους αξιωματούχους της Fed και οι επενδυτές αναμένουν επιπλέον στοιχεία για το τι σκέφτονται. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News