Business & Finance Πέμπτη 9/02/2023, 11:28
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ ενόψει των ανακοινώσεων του MSCI 

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ ενόψει των ανακοινώσεων του MSCI 

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από το χθεσινό άλμα του 2,2% που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης και καθώς οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει και της σημερινής αναθεώρησης των δεικτών του MSCI. 

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, βρισκόταν στις 1.065,18 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07% για να γυρίσει λίγα λεπτά αργότερα σε οριακή πτώση 0,07% και τις 1.063,66 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 17,12 εκατ. ευρώ.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,05%.

Στο ταμπλό, άνοδο 3,63% καταγράφει η μετοχή της Jumbo που ανακοίνωσε χθες τη διανομή μερίσματος 1,155 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο ΟΤΕ βρίσκεται στο +0,45%. Από τις τράπεζες μόνο η ΕΤΕ βρίσκεται οριακά με θετικό πρόσημο, ενώ Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank καταγράφουν απώλειες κοντά στο 1%.

Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 35 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Οι αλλαγές στον MSCI 

Σήμερα, μετά το κλείσιμο των αγορών, ανακοινώνονται και οι αλλαγές των δεικτών του MSCI. Η Societe Generale δίνει πιθανότητες για εισαγωγή νέων μετοχών με πιο πιθανή την προσθήκη της Motor Oil, ενδεχομένως και της Τράπεζας Πειραιώς ή ακόμη και της HELLENiQ Energy. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τις: Eurobank, OTE, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Mytilineos, ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News