Business & Finance Παρασκευή 27/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο – Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τον Nasdaq

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο – Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τον Nasdaq

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές την Παρασκευή στη Wall Street καθώς επέστρεψε το ράλι, ενώ ιδιαίτερα θετική ήταν και η εβδομαδιαία επίδοσή τους χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 και στο άλμα των μετοχών της Tesla. 

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,25% κλείνοντας στις 4.070,56 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,95% κλείνοντας στις 11.621,71 μονάδες, βρίσκοντας στήριγμα στις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών, ειδικά μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Tesla. O Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% ή 27,67 μονάδων στις 33.978,08 μονάδες.  

Η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται με την ισχυρή καθοδήγηση της American Express να δίδει στη μετοχή της άνοδο 11%, παρότι οι τριμηνιαίες επιδόσεις της ήταν κατώτερες των προσδοκιών. Επίσης, άνοδο σημείωσαν και ορισμένες μετοχές στον κλάδο επεξεργαστών, παρότι η μετοχή της Intel υποχώρησε 7% καθώς τα κέρδη ήταν κατώτερα των προβλέψεων. 

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες τερμάτισαν με άνοδο στην εβδομάδα, ενώ ανοδικά κινούνται και στο μήνα έως τώρα, καθώς απομένουν δύο ακόμη συνεδριάσεις μέχρι το κλείσιμο. Οι Dow και S&P500 ενισχύθηκαν 1,81% και 2,47% αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε κέρδη 4,32%, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα και οδεύοντας ταυτόχρονα και στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από πέρυσι τον Ιούλιο. Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε σήμερα Παρασκευή 12%, γεγονός που ανέβασε τα εβδομαδιαία κέρδη της σε άνω του 33%, μετά την ανακοίνωσε εσόδων σε επίπεδα ρεκόρ. 

Από τις αρχές Ιανουαρίου έως σήμερα, ο Dow ενισχύεται 2,51%, ο S&P 500 6,02%, ενώ ο Nasdaq 11,04%. O Nasdaq οδεύει προς την καλύτερη επίδοση για μήνα Ιανουάριο από το 2001.

«Βάζουμε τις τελευταίες πινελιές σε έναν εξαιρετικά δυνατό Ιανουάριο με φόντο την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Τα προβλήματα σίγουρα δεν έχουν τελειώσει. Περιμένουμε την Fed την επόμενη εβδομάδα, η οποία πιθανόν να ανακόψει κάπως το ράλι», αναφέρει ο Ράιαν Ντέτρικ, στρατηγικός αναλυτής της Carson Group. 

Οι επενδυτές εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών, που παρακολουθείται στενά από τη Fed, έδειξε ότι οι τιμές αυξήθηκαν 4,4% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. 

Μία ημέρα νωρίτερα, τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ δημιούργησαν προσδοκίες ότι η Fed ενδεχομένως να καταφέρει μία ομαλή προσγείωση. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News