Business & Finance Τετάρτη 25/01/2023, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες στον Nasdaq με βαρίδι τη Microsoft

Wall Street: Απώλειες στον Nasdaq με βαρίδι τη Microsoft

Με απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι δυσοίωνες ανακοινώσεις από τη Microsoft και την Boeing ενέτειναν τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ και επιβάρυναν τους δείκτες.

Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί κατά περίπου 3,9% λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, αφότου ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξή της επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο, συμπαρασύροντας συνολικά τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας. Ειδικότερα, η ανάπτυξη του τομέα του cloud της Microsoft επιβραδύνθηκε στο 31%, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προβλέψεις των αναλυτών. Επίσης, η εταιρεία αναμένει έσοδα μεταξύ 50,2 και 51,5 δισ. δολαρίων το τρέχον τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνω των 52 δισ. και μεγαλύτερη ανάπτυξη του τομέα του cloud. 

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί κατά περίπου 1,47% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες το τελευταίο τρίμηνο του 2022, οι οποίες και επισκίασαν την αύξηση στη ζήτηση για αεροσκάφη. 

Η απαισιοδοξία που έσπειραν οι ανακοινώσεις οδήγησαν σε απώλειες τους δείκτες: Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 300 μονάδες ή 0,9%, o S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,37% και ο Nasdaq -2,12%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News