Business & Finance Τρίτη 24/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

O Dow Jones κατάφερε να τερματίσει τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με άνοδο, καθώς οι επενδυτές «χώνεψαν» γρήγορα τα τελευταία στοιχεία για τα εταιρικά αποτελέσματα που δίδουν και μία εικόνα για την πορεία της οικονομίας γενικότερα. 

Ο Dow ενισχύθηκε 140,40 μονάδες ή 0,31% κλείνοντας στις 33.733,96 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση, αν και οριακή, 0,07% στις 4.016,95 μονάδες, όπως και ο Nasdaq ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.334,27 μονάδες με πτώση 0,27%.

Η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε και σήμερα με μεικτά αποτελέσματα. Η 3M «είδε» τη μετοχή της να υποχωρεί 6,2% στον απόηχο των απογοητευτικών προβλέψεων, ενώ η Union Pacific κατέγραψε απώλειες 3,3% καθώς τα αποτελέσματά της ήταν κατώτερα των προσδοκιών. 

Aναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων θα είναι κατά 2,9% χαμηλότερα έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv. Mέχρι στιγμής, με 72 εταιρείες να έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτέλεσματα, το 65% έχουν κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, οριακά χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 66%, σύμφωνα πάντα με τη Refinitiv. 

«Είχαμε δύο ισχυρές συνεδριάσεις που χαρακτηρίστηκαν από την προσδοκία των αγορών ότι η Fed θα σταματήσει τις επιτοκιακές της αυξήσεις, καθώς μπαίνουμε σε μία εβδομάδα πολύ δραστήρια από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα μέχρι τώρα στοιχεία που είδαμε από την εταιρική Αμερική σκιαγραφούν μία μεικτή εικόνα», αναφέρει η Βικτόρια Φερνάντεζ, στρατηγική αναλύτρια της Crossmark Global Investments. 

H αναλύτρια προβλέπει ότι οι μετοχές θα κινηθούν σε στενό πλαίσιο διακύμανσης καθώς η αγορά απορροφά τα τελευταία σχόλια για τον πληθωρισμό, τα περιθώρια κέρδους και το μακροοικονομικό περιβάλλον. 

Ο Τζέρεμι Γκράνχαμ απέχει ακόμη πολύ από το να εγκαταλείψει τη μακροπρόθεσμη απαισιόδοξη θέση του ως προς τις μελλοντικές αποδόσεις των αμερικανικών μετοχών, όμως παραδέχεται ότι οι επόμενοι τρεις μήνες μπορεί να χαρακτηριστούν από περιορισμένη μεταβλητότητα και οι μετοχές να κινηθούν υψηλότερα. Για το δείκτη S&P 500, προβλέπει ότι μπορεί να κλείσει το έτος στις 3.200 μονάδες και ότι στη διάρκεια του 2023 ή και το επόμενο έτος ενδεχομένως να περάσει κάποιο διάστημα κάτω από το επίπεδο αυτό.

H σημερινή συνεδρίαση στο NYSE διεκόπη επίσης προς στιγμή λόγω τεχνικού προβλήματος, που προκάλεσε αρχικά σύγχυση και διερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Από το τεχνικό αυτό πρόβλημα επηρεάστηκαν περισσότερες από 80 μετοχές, οι οποίες παρουσίασαν έντονες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των τιμών τους, μεταξύ των οποίων Walmart και Nike. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News