Business & Finance Τρίτη 24/01/2023, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο η Wall Street – Χάνει δυναμική μετά το διήμερο ράλι

Στο κόκκινο η Wall Street – Χάνει δυναμική μετά το διήμερο ράλι

Οι επενδυτές στη Wall Street φαίνεται πως αδυνατούν να καβαλήσουν το διήμερο «κύμα» κερδών. Το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων που πρόκειται να συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σπείρει ανησυχίες στους κόλπους των αμερικανικών χρηματιστηρίων.

Έτσι, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη που καταγράφηκαν την Παρασκευή και χθες (ο Nasdaq έκλεισε χθες με άνοδο 2%, ο Dow Jones με άνοδο 254 μονάδων ή 0,76% και ο S&P 500 με 1,19%) οι δείκτες σήμερα άνοιξαν στο κόκκινο. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 156 μονάδες ή 0,46%. Ο S&P500 καταγράφει απώλειες 0,57% και ο Nasdaq -0,37% περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του έτους και οι τρεις δείκτες κινούνται ανοδικά, με τους επενδυτές να δείχνουν διάθεση να αφήσουν πίσω τις αβεβαιότητες του 2022. Δεδομένων των εκτιμήσεων ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μία βαθιά ύφεση φέτος, ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφώσει και ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα χαλαρώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, επικρατεί σε γενικές γραμμές αισιοδοξία.

Ωστόσο, η έναρξη της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων μπορεί να αναδείξει σημάδια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και να επιβαρύνει το κλίμα στα αμερικανικά χρηματιστήρια.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News