Business & Finance Δευτέρα 23/01/2023, 20:50
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: «Ψηφίζει» εμπορεύματα για το 2023

Goldman Sachs: «Ψηφίζει» εμπορεύματα για το 2023

Τα εμπορεύματα αναμένεται να προσφέρουν «πολύ υψηλές αποδόσεις» το 2023 και πιθανότατα να ξεπεράσουν άλλες κατηγορίες ενεργητικού, χάρη στην αλλαγή των θεμελιωδών στο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον και τα χαμηλά αποθέματα, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs. 

«Με τις μακροοικονομικές και τις μικροοικονομικές δυνάμεις να επαναπροσδιορίζονται ξανά, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα δουν με νέα ματιά ξανά την αγορά εμπορευμάτων», σημειώνουν οι αναλυτές. Η τράπεζα επενδύσεων προβλέπει απόδοση της τάξης του 9,9%, 17,3% και 31,2% για τα εμπορεύματα σε ορίζοντα τριετίας, εξαετίας και 12μήνου αντίστοιχα, με βάση το δείκτη S&P GSCI Commodity Index.

Σε βάση 12μήνου, η τράπεζα προβλέπει απόδοση 46,9% από την ενέργεια, 29,6% από τα βιομηχανικά μέταλλα και 5,7% από τα πολύτιμα μέταλλα. «Οι αγορές πετρελαίου δεν έχουν προεξοφλήσει ακόμη την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με την πτώση της παραγωγής από την Ρωσία. Η επαναλειτουργία της κινεζικής οικονομίας αποτελεί game-changer», αναφέρει η Goldman Sachs. 

«Εμπορεύματα, όπως το αργό, τα διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου, το LNG και οι σπόροι σόγιας αναμένεται να ωφεληθούν κυρίως από τη ζήτηση από την Κίνα», αναφέρει η τράπεζα επενδύσεων.  

Ειδικά για τον χρυσό, η Goldman Sachs τον βλέπει σε μία σταθερή ανοδική πορεία, καθώς η εξασθένηση του δολαρίου και τα σενάρια για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας θα επιτρέψουν στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία που επενδύουν σε χρυσό να σταθεροποιηθούν όσον αφορά στις επενδύσεις τους. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News