Business & Finance Τετάρτη 18/01/2023, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξανά το βλέμμα στις 1.000 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξανά το βλέμμα στις 1.000 μονάδες

Αντίστοιχη πορεία με χθες ακολουθεί το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο φαίνεται πως συνεχίζει το ανοδικό σερί του 2023 με στόχο τις 1.000 μονάδες. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,14% στις 988,37 μονάδες, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι επιλεκτικό.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν οι εταιρείες ενέργειας, με τη ΔΕΗ να καταγράφει άνοδο 0,48%, ενώ η Ελλάκτωρ συνεχίζει το χθεσινό ράλι με άνοδο 3,39% σήμερα. Ήπιες απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης (περίπου 0,15%) ενόψει της επίσκεψης του επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ενρία θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ, με τον διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα, τις διοικήσεις των τραπεζών και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο όριο η Ευρώπη

Στο μεταξύ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία που προκύπτουν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στο Νταβός σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας φέτος. Λίγο μετά τις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος, οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται στο όριο με τον Stoxxx 660 να καταγράφει άνοδο 0,08%, τον Dax της Φρανκφούρτης να υποχωρεί κατά 0,04% και τον FTSE σε οριακή πτώση.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, τα χρηματιστήρια επεξεργάζονται τα στοιχεία του πληθωρισμού Δεκεμβρίου στη Βρετανία, τα οποία έδειξαν μεν αποκλιμάκωση, αλλά παρέμεινε σε υψηλά 40 ετών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Τυχερή» η Ευρώπη: Κάτω από τα 60 ευρώ το φυσικό αέριο

Επιβράδυνση πληθωρισμού στη Βρετανία – Παραμένει σε υψηλά 40 ετών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News