Business & Finance Τρίτη 17/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση 400 μονάδων για τον Dow – Τέλος στο τετραήμερο ανοδικό σερί

Wall Street: Πτώση 400 μονάδων για τον Dow – Τέλος στο τετραήμερο ανοδικό σερί

Mεικτές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν την κεκτημένη ταχύτητα των αρχών του 2023 υπό το βάρος των τελευταίων τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 391,76 μονάδες ή 1,14%, κλείνοντας στις 33.910,85 μονάδες και διακόπτοντας το ανοδικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων, υπό την πίεση της πτώσης της μετοχής της Goldman Sachs. Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,14%, τερματίζοντας στις 11.095,11 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% στις 3.990,97 μονάδες. 

Η μετοχή της Goldman κατέγραψε πτώση 6% από τη στιγμή που η τράπεζα ανακοίνωσε τα κατώτερα του αναμενομένου αποτελέσματα σε διάρκεια δεκαετίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα αποτελέσματά της δέχθηκαν πιέσεις από την πτώση των εσόδων στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης ενεργητικού. Αντίθετα, η Morgan Stanley παρουσίασε οικονομικά μεγέθη καλύτερα του αναμενομένου εν μέρει χάρη στα έσοδα ρεκόρ από το τμήμα διαχείρισης πλούτου. Η μετοχή της ενισχύθηκε 6%. 

Είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα των JPMorgan και Citigroup που σκιαγράφησαν μεικτή εικόνα για τον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ. 

«Οι αποκλίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο είναι ενδεικτικές για το τί θα περιμένουμε αυτή την περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων», αναφέρει ο Γιανγκ-Γιου Μα, στρατηγικός αναλυτής της BMO. 

Περίπου το 7% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τη FactSet, εκ των οποίων το 70% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. 

«Το φετινό ράλι καθοδηγήθηκε κυρίως από τις κυκλικές μετοχές έναντι των λεγόμενων αμυντικών. Βεβαίως, ήταν μία ισχυρή κίνηση, όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι bear markets έχουν έναν τρόπο να κοροϊδεύουν τους πάντες πριν τελειώσουν», αναφέρει ο Μάικ Γουίλσον, στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley. 

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ο Nasdaq καθοδηγεί την ανοδική τάση με κέρδη 6%, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στον τεχνολογικό κλάδο αγοράζοντας στα χαμηλά εν μέσω προσδοκιών για βελτίωση του περιβάλλοντος για τις μετοχές ανάπτυξης. Οι S&P 500 και Dow Jones έχουν ενισχυθεί 4% και 2% αντίστοιχα από τις αρχές του έτους. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News