Business & Finance Δευτέρα 16/01/2023, 20:21
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό εννέα μηνών με ώθηση από real estate και λιανεμπόριο

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό εννέα μηνών με ώθηση από real estate και λιανεμπόριο

Σε υψηλό εννέα μηνών έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Δευτέρα, παρά τον περιορισμένο όγκο λόγω της αργίας στη Νέα Υόρκη όπου η Wall Street παρέμεινε κλειστή. Ο κλάδος real estate και λιανεμπορίου συνέβαλε στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες στους τομείς που συνδέονται με τα εμπορεύματα. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 454,6 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, καθώς οι υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες τροφοδότησαν τις ελπίδες για χαλάρωση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. 

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,2% στις 7.860,1 μονάδες, πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 7.903,50 μονάδων. Ο DAX στην Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκαν από 0,3% έκαστος, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,5% και με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν κοντά σε υψηλό έτους. 

«Με την απαισιοδοξία να επικρατεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022 και με τους κινδύνους να παραμένουν αυξημένοι για τις αγορές, είμαστε τώρα πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές του 2023 και ειδικότερα για κάποιους συγκεκριμένους κυκλικούς τομείς», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής Έντγουαρντ Στάνφορντ, ο οποίος θεωρεί φθηνό το ευρωπαϊκό ενεργητικό.   
      
Από τις μεμονωμένες μετοχές, η Marks & Spencer ενισχύθηκε 3%, αφότου ο βρετανικός όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει 20 νέα καταστήματα την οικονομική χρήση 2023-24 στο πλαίσιο επένδυσης 587 εκατ.δολαρίων στο real estate. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News