Business & Finance Τρίτη 10/01/2023, 14:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερος γύρος απολύσεων στην Coinbase – Κόβει 950 θέσεις

Δεύτερος γύρος απολύσεων στην Coinbase – Κόβει 950 θέσεις

Περίπου έναν στους πέντε εργαζομένους απολύει η Coinbase, σε μία προσπάθεια διασφάλισης «μαξιλαριού» εν μέσω ύφεσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία στο τέλος Σεπτεμβρίου απασχολούσε περίπου 4.700 υπαλλήλους, προχωρά σε περικοπή 950 θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται πως η Coinbase είχε ήδη απολύσει το 18% του εργατικού της δυναμικού τον Ιούνιο, επικαλούμενη την ανάγκη διαχείρισης του κόστους και της «υπερβολικά ταχείας» ανάπτυξης σε bull market.

Ως αποτέλεσμα των νέων απολύσεων αλλά και της επικείμενης αναδιάρθρωσης, η εταιρεία εκτιμά πως θα μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 25% στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Επίσης αναμένει οτι οι απώλειες στα προσαρμοσμένα EBITDA για το 2022 θα είναι μικρότερες από 500 εκατ. δολάρια, δηλαδή εντός του στόχου που είχε τεθεί.

Όπως σχολίασε στο CNBC ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, αφότου εξετάστηκαν διάφορες εκδοχές «κατέστη σαφές ότι θα χρειαζόταν να μειώσουμε τα έξοδα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να τα πάμε καλά σε κάθε σενάριο». Κατά τον ίδιο, αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς περαιτέρω μείωση του εργατικού δυναμικού. Παράλληλα, η Coinbase προχωρά και στη διακοπή ορισμένων πρότζεκτ με «χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας».

Σημειώνεται ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει συρρικνωθεί σημαντικά μετά την αβεβαιότητα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές το 2022, αλλά και ιδίως μετά την κατάρρευση της FTX, ενός από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μαζικές απολύσεις στην Coinbase: Έρχεται βαρύς «χειμώνας» στα cryptos

H Lehman Brothers του crypto: Τι σημαίνει για την αγορά η χρεοκοπία του FTX

H χρονιά που «λύγισε» τα cryptos: Οι πέντε μεγαλύτερες χρεοκοπίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News