Business & Finance Πέμπτη 5/01/2023, 19:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας οι μετοχές της εταιρείας των Modelo και Corona

Με τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας οι μετοχές της εταιρείας των Modelo και Corona

Οι μετοχές της Constellation Brands Inc. σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας, αφού η παραγωγός των Modelo και Corona μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της, επικαλούμενη προκλήσεις στον κλάδο.

Υπήρξε μια «πρόσφατη σειρά από αντιξοότητες» που αναπτύχθηκαν προς το τέλος του τρίτου τριμήνου της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bill Newlands σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. Αυτές περιλάμβαναν υψηλότερο κόστος σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και κακές καιρικές συνθήκες και επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Καλιφόρνια, είπε. 

Εκτός από τις αυξήσεις που πραγματοποίησε η ίδια η Constellation στις τιμές της μπύρας της, άλλα μέρη στην αλυσίδα διανομής αύξησαν επίσης τις τιμές, δήλωσαν τα στελέχη στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι μετοχές της Constellation σημείωσαν πτώση έως και 9% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Απρίλιο του 2020.  

Μια βασική παράμετρος στο τρίτο τρίμηνο της Constellation, το οποίο έληξε στις 30 Νοεμβρίου, ήταν οι πωλήσεις μπύρας, ή ο αριθμός των κιβωτίων που πωλήθηκαν στους λιανοπωλητές από τους διανομείς. Το ποσοστό πωλήσεων για την μπύρα ήταν 5,7% το τρίτο τρίμηνο, από 8,9% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό απογοήτευσε τους αναλυτές, οι οποίοι δήλωσαν ότι η υστέρηση αυτή θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους της στο εύρος 39% έως 40% για τη μονάδα μπύρας. 

Ο Newlands επιβεβαίωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία ότι τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους αναμένεται τώρα να είναι κάτω από αυτό το εύρος, δεδομένου του πληθωρισμού και του σχεδίου της εταιρείας να εξετάσει προσεκτικά τυχόν αυξήσεις των τιμών της μπύρας προκειμένου να διατηρηθεί η ανάπτυξη. 

Ακόμα κι έτσι, ο Newlands δήλωσε ότι η μπύρα «συνεχίζει να έχει ισχυρές επιδόσεις σε σχέση με την ευρύτερη αγορά και να βρίσκει ανταπόκριση στους καταναλωτές, οι οποίοι συνεχίζουν να στρέφονται σε μάρκες υψηλότερης ποιότητας». Τόνισε τις Modelo Especial, Pacifico και Corona.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Constellation προέβλεψε κέρδη από 11 έως 11,20 δολάρια ανά μετοχή για το έτος, μειωμένα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 11,20 έως 11,60 δολάρια. Η πρόβλεψη της εταιρείας για τις ελεύθερες ταμειακές ροές αυξήθηκε ελαφρώς, στα 1,5 έως 1,6 δισ. δολάρια, από τα 1,3 έως 1,4 δισ. δολάρια.

Εκτός από το κόστος των κουτιών και του φυσικού αερίου που είναι πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, η επιχείρηση μπύρας έρχεται αντιμέτωπη με τον πληθωρισμό για υλικά όπως οι ξύλινες παλέτες, ο χάλυβας, τα καπάκια των φιαλών και τα χαρτοκιβώτια, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Garth Hankinson.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News