Business & Finance Τρίτη 3/01/2023, 15:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δανία: Πώς έριξε στο μηδέν τις ληστείες τραπεζών

Δανία: Πώς έριξε στο μηδέν τις ληστείες τραπεζών

Μηδενικές ληστείες τραπεζών, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέγραψε η Δανία το 2022, καθώς η χώρα εγκαταλείπει τα μετρητά.

Η στροφή στις κάρτες και τις πληρωμές μέσω εφαρμογών και η μείωση της χρήσης των μετρητών οδήγησε τις τράπεζες της Δανίας να διακόψουν τις υπηρεσίες μετρητών στα περισσότερα από τα υποκαταστήματά τους.

Συνεπώς, οι εγκληματίες διαπίστωσαν ότι δεν συμφέρει πλέον να εισβάλλουν σε τραπεζικά υποκαταστήματα, ελπίζοντας να βγουν με μία σακούλα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Το 2021, στη Δανία είχε καταγραφεί μόνο μία ληστεία τράπεζας, σύμφωνα με στοιχεία της τραπεζικής ένωσης Finance Denmark. Μόλις πριν  από δύο δεκαετίες, ήταν 222, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δανία: Πώς έριξε στο μηδέν τις ληστείες τραπεζών-1

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι αναλήψεις μετρητών μειώθηκαν στη Δανία περίπου κατά περίπου τρία τέταρτα. Συνολικά, περίπου 20 τραπεζικά υποκαταστήματα σε όλη τη Δανία έχουν μετρητά.

Καθώς τα μετρητά εξαφανίζονταν από τις τράπεζες, οι ληστές άρχισαν να «χτυπούν» τα ΑΤΜs, με τις επιθέσεις αυτού του είδους να φτάνουν στις 18 το 2016, όταν κορυφώθηκαν.

Όμως και αυτές έχουν πέσει πλέον στο μηδέν, λόγω της καλύτερης ασφάλειας και τεχνικής προστασίας των μηχανημάτων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Cash is king: Γιατί δεν είναι ιδανικός ένας κόσμος χωρίς μετρητά

Ενας στους τρεις Έλληνες πληρώνεται ακόμα με μετρητά

Η πανδημία «έσβησε» τις συναλλαγές με μετρητά – Αύξηση στις ηλεκτρονικές αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News