Business & Finance Δευτέρα 2/01/2023, 15:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bob Doll: Το 2023 θα απογοητεύσει ταύρους και αρκούδες

Bob Doll: Το 2023 θα απογοητεύσει ταύρους και αρκούδες

Το 2023 θα είναι μία χρονιά που θα απογοητεύσει τόσο τους «ταύρους» όσο και τις «αρκούδες» της Wall Street, όμως οι προβλέψεις για χρηματιστηριακό κραχ λόγω της ύφεσης δεν θα επιβεβαιωθούν, εκτιμά ο βετεράνος επενδυτής Bob Doll.

Ο Doll, που είναι επικεφαλής επενδύσεων της Crossmark Global Investments και πρώην επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της BlackRock  για τις αμερικανικές μετοχές, εκτιμά ότι ο S&P 500, ο Dow Jones και ο Nasdaq θα παραμείνουν ευμετάβλητοι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Δεν θα πάμε προς τα πάνω σε μία ευθεία γραμμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και θα πάμε προς τα κάτω σε μία ευθεια γραμμή», είπε ο Doll στο Fox Business, σύμφωνα με το Business Insider.  

«Βρισκόμαστε σε ένα εύρος διακύμανσης και είμαστε στο υψηλότερο άκρο του. Και θα απογοητεύσει τόσο τους ταύρους όσο και τις αρκούδες», εκτίμησε.

Οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για μία πιθανή αμερικανική ύφεση, καθώς οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία. Τόσο η Bank of America όσο και η  Morgan Stanley έχουν εκτιμήσει ότι η ύφεση θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση σχεδόν 25% στη Wall Street το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο Doll δεν πιστεύει ότι οι επενδυτές χρειάζεται να αφήσουν εντελώς τις αγορές, αλλά να είναι επιλεκτικοί στις τοποθετήσεις τους στις μετοχές. «Δεν βρισκόμαστε σε bull market που πηγαίνει ευθεία προς τα πάνω. Επομένως, φροντίστε να έχετε κάποιες μετοχές ποιότητας στο χαρτοφυλάκιό σας, αλλά και από την άλλη πλευρά, κάποιες μετοχές που έχουν έκθεση στην οικονομία», συστήνει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Χρηματιστήρια: Τρεις κορυφαίοι οίκοι βλέπουν βουτιά άνω του 20% το 2023

Deutsche Bank: «Αρκούδες» για το 2023 οι 8 στους 10 επενδυτές – Τι φοβούνται

Επενδυτικοί οίκοι: Δύσκολη η ανάκαμψη των αγορών το 2023 – Πού θα κλείσουν οι δείκτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News