Business & Finance Δευτέρα 2/01/2023, 13:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερντογάν: Ρεκόρ 254 δισ. στις τουρκικές εξαγωγές το 2022

Ερντογάν: Ρεκόρ 254 δισ. στις τουρκικές εξαγωγές το 2022

Στο επίπεδο ρεκόρ των 254,2 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι εξαγωγές της Τουρκίας το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 12,9% σε ετήσια βάση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις εξαγωγές, όπου δήλωσε ότι το μερίδιο της χώρας στην παγκόσμια εξαγωγική αγορά υπερέβη για πρώτη φορά το 1%.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 12% το 2022, ενώ περίπου 10.000 εταιρείες έκαναν τις πρώτες τους εξαγωγές στην ίδια περίοδο. Ο αριθμός των περιφερειών που εξήγαγαν προϊόντα αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων αυξήθηκε από 5 στις 24. Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε πως ο αριθμός των χωρών και περιοχών που λαμβάνουν προϊόντα από την Τουρκία έφτασε τις 197. 

Στόχος, σύμφωνα με τον Ερντογάν είναι να μπει η Τουρκία ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εξαγωγικές δυνάμεις στον κόσμο. «Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις, η αύξηση των εργαζομένων στους 31 εκατ., η αύξηση των εξαγωγών, η συνεισφορά στην οικονομία της χώρας…Δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν όλα αυτά. Η Τουρκία έχει πλέον γίνει μία χώρα η οποία διαχειρίζεται τις κρίσεις και τις μετατρέπει σε ευκαιρίες», δήλωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι τουρκικές τράπεζες μοιράζουν δωρεάν χρήματα

Κεντρική τράπεζα Τουρκίας: Αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια μετά από πέντε μήνες

Τουρκία: Νέα προεκλογική αύξηση του κατώτατου μισθού με φόντο τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News