Business & Finance Δευτέρα 2/01/2023, 07:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Michael Burry (The Big Short): Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση

Michael Burry (The Big Short): Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση

«Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση με βάση όλους τους ορισμούς», δήλωσε ο ιδρυτής της Scion Asset Management, Michael Burry. Πρόκειται για έναν από τους επενδυτές που πόνταραν κατά της στεγαστικής πίστης πριν από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008, σε ένα trade το οποίο αποτυπώθηκε και στην ταινία «The Big Short».

«Ο πληθωρισμός έχει κορυφώσει. Αλλά δεν θα είναι τα τελευταία υψηλά του σε αυτό τον κύκλο. Πιθανότατα θα δούμε τον πληθωρισμό χαμηλότερα, ενδεχομένως και σε αρνητικό επίπεδο το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση με βάση όλους τους ορισμούς», σημείωσε ο Burry στο Twitter.

«Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια και η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στήριξης. Και θα έχουμε άλλη μία εκτίναξη του πληθωρισμού. Δεν είναι δύσκολο», πρόσθεσε.

Tον Σεπτέμβριο, ο Burry είχε προειδοποιήσει για περαιτέρω πτώση στο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι «δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα». Το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, η εταιρεία του πούλησε όλες τις θέσεις της σε μετοχές, πλην μίας εταιρείας.

Πάντως, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα, αφότου αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, ότι δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος της προσπάθειάς του να ρίξει τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News