Business & Finance Πέμπτη 29/12/2022, 21:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελόνι: Αποφασισμένη να φέρει την Expo 2030 στην Ρώμη

Μελόνι: Αποφασισμένη να φέρει την Expo 2030 στην Ρώμη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διασφαλίσει ότι η παγκόσμια έκθεση Expo 2030 θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη, παρότι δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για την προετοιμασία του εν λόγω σχεδίου που προωθήθηκε από τον προκάτοχό της. 

«Ως Ιταλίδα και κάτοικος της Ρώμης, θεωρώ ότι θα ήταν μία τεράστια ευκαιρία να φιλοξενήσουμε αυτό το event», είπε η Μελόνι στην παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στο τέλος του έτους. 

«Έχω μιλήσει σε 30 έως 40 επικεφαλής κυβερνήσεων. Σκοπεύω προσωπικά να επενδύσω σε αυτό το γεγονός… Άρχισα να εργάζομαι γι’ αυτό με λίγη καθυστέρηση, όμως αυτό δεν με πτοεί», τόνισε. 

Οι εμπορικές εκθέσεις προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες στις πόλεις που τις οργανώνουν. Η χώρα που θα φιλοξενήσει την Expo 2030 αναμένεται να επιλεγεί το Νοέμβριο του 2023. 

Η Ρώμη αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ, η οποία έχει ήδη υποβάλει πρόταση, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της να μεταμορφώσει την οικονομία του βασιλείου και να την διαφοροποιήσει από το πετρέλαιο. 

Την οργάνωση διεκδικούν επίσης η Πουσάν της Νότιας Κορέας, που απέχει περίπου 300 χλμ από την πρωτεύουσα Σεούλ και η Οδησσός της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Bureau International des Expositions (BIE). 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News