Business & Finance Πέμπτη 29/12/2022, 16:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζόρτζια Μελόνι: «Προτεραιότητά μας η μείωση των φόρων»

Τζόρτζια Μελόνι: «Προτεραιότητά μας η μείωση των φόρων»

Στα κύρια σημεία της κυβερνητικής της δράσης αναφέρθηκε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με αντικείμενο τον πολιτικό απολογισμό της χρονιάς.

«Προτεραιότητά μας είναι η μείωση των φόρων, ιδίως για τους εργαζόμενους και με καθοριστικό στοιχείο τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας. Θέλουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις με την λογική “όσο περισσότερες προσλήψεις κάνεις, τόσο λιγότερους φόρους πληρώνεις”», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι η κυβέρνησή της «σεβάστηκε και πέτυχε τους 55 στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης, για το εξάμηνο που λήγει στο τέλος του χρόνου, ώστε να μπορέσουν να εκταμιευθούν τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για την συγκεκριμένη περίοδο».

«Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται με νομοθετικά διατάγματα, αλλά βοηθώντας τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν εργαζόμενους», είπε η ίδια. «Θέλουμε να πούμε στον κόσμο να καταβάλει προσπάθεια και να αξιοποιήσει τις ικανότητές του, όχι να θεωρεί ότι δεν υπάρχει ελπίδα και να κάθεται στον καναπέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός

Σχετικά με τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις στην Κίνα, η Μελόνι δήλωσε: «Για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που αφορά την Κίνα, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας, στους επιβάτες που φθάνουν από το Πεκίνο και όλες τις άλλες κινεζικές πόλεις. Ζητάμε όμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ισχύσει το μέτρο αυτό σε όλη την Ένωση. Πάντως τα πρώτα 15 τεστ που κάναμε μας δείχνουν ότι πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον. Θεωρώ πάντα κύριας σημασίας την χρήση της μάσκας και τα τεστ, όχι τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών.»

Qatargate

Ερωτηθείσα για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Qatargate, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε: «οι έρευνες πρέπει να πάνε σε βάθος. Κάποιοι θεσμοί δεν πρέπει να είναι ευάλωτοι και για τον λόγο αυτό είναι βασικής σημασίας η αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών και του κάθε πολίτη, διότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εμπορικές συμφωνίες και στην άσκηση επιρροής». Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «δεν πρόκειται για σκάνδαλο που αφορά μόνον την Ιταλία». «Ίσως μόνον ένα κόμμα, αλλά όχι μόνον την Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Αναφερόμενη επίσης στη θέση της Ιταλίας και στο αν θα επικυρώσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι «όσο η ίδια βρίσκεται στην κυβέρνηση, δεν θα ενεργοποιήσει ποτέ τον μηχανισμό αυτό» και ότι «πιστεύει ότι δεν θα το κάνουν ούτε άλλες χώρες, διότι οι όροι του είναι υπερβολικά πιεστικοί».

Όσο για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τη διαδικασία μεταρρύθμισής του, η επικεφαλής της παράταξης Αδέλφια της Ιταλίας και πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Όλοι συμφωνούμε στο ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στους κανόνες του παρελθόντος, οι οποίοι προσωπικά δεν μου άρεσαν. Στο παρελθόν το Σύμφωνο αυτό επικεντρώθηκε πάρα πολύ στην σταθερότητα και πολύ λίγο στην ανάπτυξη. Τώρα, όμως, πρέπει να επικεντρωθούμε κυρίως στην ανάπτυξη. Για παράδειγμα πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις δεν μπορούν να συνυπολογίζονται στην σχέση ελλείμματος – AΕΠ.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Αύξηση του ελλείμματος ανακοινώνει η Τζόρτζια Μελόνι

Ιταλία: Αυξήσεις ρεκόρ σε τρόφιμα και ενέργεια

Ιταλία: Με άρωμα Ελλάδας η παρουσίαση του προγράμματος από τη Τζ. Μελόνι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News