Business & Finance Τετάρτη 28/12/2022, 10:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο διασημότερος σκύλος του κόσμου πεθαίνει: Από τα Oreo ως το dogecoin

Ο διασημότερος σκύλος του κόσμου πεθαίνει: Από τα Oreo ως το dogecoin

 Ο Kabosu είναι ένα shiba inu 17 χρόνων που ζει στην Ιαπωνία με το αφεντικό του, μια νηπιαγωγό. Είναι όμως και ο διασημότερος σκύλος του ίντερνετ, αν όχι ολόκληρου του κόσμου.

Για αυτό και η είδηση ότι ο Kabosu είναι σοβαρά άρρωστος με λευχαιμία και μια ηπατική νόσο, προκαλεί θλίψη ανά τον πλανήτη.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by かぼすママ (@kabosumama)

Η φήμη του Kabosu έχει τις ρίζες της στο 2010, όταν μια φωτογραφία του, όπου ποζάρει με διπλωμένα πόδια και μια περίεργη έκφραση,  εξαπλώθηκε στο Reddit, το Tumblr και το 4Chan. Οι χρήστες του Διαδικτύου άρχισαν σύντομα να χρησιμοποιούν το photoshop για να βάλουν το πρόσωπο του Kabosu πάνω σε φωτογραφίες γλυκών, αξιοθέατων και άλλων ζώων.

Ο διασημότερος σκύλος του κόσμου πεθαίνει: Από τα Oreo ως το dogecoin-1

Brands όπως αυτό των μπισκότων Oreo και το μετρό της Στοκχόλμης χρησιμοποίησαν το meme με το shiba inu.

Η δημοτικότητα του meme «doge» εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δύο προγραμματιστές δημιούργησαν ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα, το οποίο ονόμασαν dogecoin, ουσιαστικά κοροϊδεύοντας το Bitcoin. Το dogecoin έφτασε να αξίζει ακόμα και πάνω από 400 δολάρια το 2014 και θεωρείται το πρώτο «meme coin» ή σατιρικό κρυπτονόμισμα.

Ο διασημότερος σκύλος του κόσμου πεθαίνει: Από τα Oreo ως το dogecoin-2

Ο Elon Musk έχει δηλώσει θαυμαστής του και το Dogecoin ήταν χορηγός της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Watford Football Club, με το πρόσωπο του Kabosu να εμφανίζεται στα μανίκια της φανέλας της ομάδας.

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις σχετικά με την υγεία του Kabosu θέλουν τον σκύλο να είναι «σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση», αναφέρει το CNN.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί ο δημιουργός του dogecoin εγκατέλειψε τα κρυπτονομίσματα

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Η επιστροφή του dogecoin: Ράλι μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News