Business & Finance Τρίτη 27/12/2022, 14:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός επιβίωσης για φυλακισμένους: Συμβουλές από έναν απατεώνα σε έναν άλλο

Οδηγός επιβίωσης για φυλακισμένους: Συμβουλές από έναν απατεώνα σε έναν άλλο

Πώς μπορεί να προετοιμαστεί ένας πρώην δισεκατομμυριούχος για τη ζωή πίσω από τα κάγκελα στη φυλακή; Ας αρχίσει ακούγοντας ραπ μουσική και ξυρίζοντας το κεφάλι του. Τουλάχιστον αυτές είναι οι συμβουλές που δίνει ο Martin Shkreli, γνωστός και ως «Pharma Bro», στον Sam Bankman-Fried, ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Ο Shkreli, ένας πρώην CEO φαρμακευτικής, κέρδισε το παρατσούκλι «pharma bro» το 2015, όταν δέχθηκε έντονες επικρίσεις γιατί ανέβασε την τιμή φαρμάκου για το Aids από τα 13 δολάρια στα 750 δολάρια.

Το 2017 βρέθηκε ένοχος για χρηματιστηριακή απάτη και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης. Φέτος τον Μάιο αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει μόνο ένα μέρος της ποινής του και εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει περιορισμό σε μία κοινότητα. Από τον Σεπτέμβριο είναι ελεύθερος από το πρόγραμμα.

Ο 30χρονος Bankman-Fried συνελήφθη αυτό τον μήνα στις Μπαχάμες και αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες που επισείουν συνολική ποινή φυλάκισης 115 ετών, για τον ρόλο του στην κατάρρευση του FTX.

Ο Shkreli, που ξέρει από τη ζωή της φυλακής, είπε στη δημοσιογράφο Laura Shin ότι ο Bankman-Fried «δεν είναι ακριβώς κάποιος που ταιριάζει στη φυλακή».

«Η συμβουλή μου προς εκείνον είναι να ξυρίσει το κεφάλι του, είναι να κάνει πιο βαθιά τη φωνή του. Ο Sam θα έχει πολλά ζητήματα γιατί έχει μία θηλυκότητα και η συμπεριφορά του, μερικοί λένε ότι έχει μία αυτιστική αίσθηση ή ευαισθησία, δεν είναι κάτι που γίνεται καλά αποδεκτό στη φυλακή», είπε ο Shkreli, σύμφωνα με το Business Insider.

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτές οι αλλαγές «θα μπορούσαν να σου σώσουν τη ζωή» στη φυλακή.

«Μάλλον δεν θα πρέπει πια να λέει ότι είναι από το Στάνφορντ και τέτοια», πρόσθεσε ο Shkreli. «Μπορεί να λέει ότι είναι από το Όκλαντ. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να τον ακούνε να λέει ψέματα παρά την αλήθεια. Ακόμα και εάν γνωρίζουν ότι είναι λίγο ψέμα, μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να αλλάζει την καταγωγή και την ιστορία του, γιατί το λευκό, πλούσιο παιδί από την καλή γειτονιά, αυτή δεν είναι μια ιστορία που ακούγεται ωραία».

Ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει κατηγορίες χρηματιστηριακής απάτης, συνωμοσίας για απάτη και ξεπλύματος χρήματος, μεταξύ άλλων. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ στις 21 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων την επόμενη ημέρα.

Στις 3 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Sam Bankman-Fried: Αποφυλακίζεται με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων – Έχει τόσο πολλά;

Μαθηματικό μυαλό και φαν του Χάρι Πότερ: Η γυναίκα πίσω από την οικονομική απάτη – μαμούθ

Sam Bankman-Fried: Από το ρετιρέ εκατομμυρίων στις Μπαχάμες, σε φυλακή με αρουραίους και σκουλήκια

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News