Business & Finance Δευτέρα 26/12/2022, 09:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Με περισσότερες εξαγωγές αργού απαντά στις απαγορεύσεις της Ε.Ε.

Ρωσία: Με περισσότερες εξαγωγές αργού απαντά στις απαγορεύσεις της Ε.Ε.

Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου της εάν η ευρωπαϊκή απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση των διυλιστηρίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στο Tass.

 «Εάν υπάρχουν προβλήματα με την πώληση προϊόντων πετρελαίου, η διύλιση πετρελαίου μπορεί σε κάποιο βαθμό να αντικατασταθεί από μεγαλύτερους όγκους εξαγωγών πετρελαίου», είπε ο Νόβακ, σύμφωνα με το Bloomberg. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα η απαγόρευση της ΕΕ να μην επηρεάσει καθόλου τη ρωσική διύλιση πετρελαίου, πρόσθεσε.

Η απαγόρευση της ΕΕ για τις εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου τίθεται σε ισχύ από τις 5 Φεβρουαρίου και έρχεται να προστεθεί στους περιορισμούς στις εισαγωγές αργού πετρελαίου που επιβλήθηκαν από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η παραγωγή της Ρωσίας θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στα 490 με 500 εκατ. τόνους πετρελαίου το επόμενο έτος, δήλωσε ο Νόβακ, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις του. Αυτό ισοδυναμεί περίπου σε 9,84 εκατ. έως 10,04 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με βάση την αναλογία 7,33 βαρελιών ανά τόνο.

Φέτος, η παραγωγή της Ρωσίας μπορεί να φτάσει στα 535 εκατ. τόνους πετρελαίου, είπε ο Νόβακ την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News