Business & Finance Παρασκευή 23/12/2022, 22:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Οι χοίροι, το τελευταίο «θύμα» της ενεργειακής κρίσης

Γερμανία: Οι χοίροι, το τελευταίο «θύμα» της ενεργειακής κρίσης

Ο αριθμός των χοίρων έχει μειωθεί σε ιστορικό χαμηλό στη Γερμανία, καθώς οι παραγωγοί δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος πρώτων υλών, με αποτέλεσμα η κτηνοτροφία των χοίρων να προστίθεται στη λίστα των γερμανικών βιομηχανιών που έχουν πληγεί από την ενεργειακή κρίση. 

Τα αποθέματα των χοίρων αλλά και ο αριθμός τους στα αγροκτήματα έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, εξηγώντας ότι η απότομη αύξηση της ενέργειας, των λιπασμάτων και του κόστους ζωοτροφών έχουν ανεβάσει τα ύψη το κόστος παραγωγής. 

Η Γερμανία αριθμούσε 21,3 εκατ. χοίρους στις 3 Νοεμβρίου, αριθμός μειωμένος περίπου 10% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί πτώση 20% συγκριτικά με το 2020, που σημαίνει ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με τη Destatis. 

H Γερμανία έχει χάσει 1.900 χοιροτροφία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ακολουθώντας την απώλεια 1.600 εκτροφείων την περίοδο 2020 – 2021. 

Τον Οκτώβριο – ο τελευταίος μήνας με διαθέσιμα στοιχεία – το κόστος παραγωγής για όλο το κρέας αυξήθηκε περίπου 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis. 

Tα στοιχεία συνιστούν ακόμη ένα πλήγμνα στη γερμανική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί τα μέγιστα από το ενεργειακό κόστος στη διάρκεια του τελευταίου έτους. 

Πολλοί παραγωγοί σε ενεργοβόρους τομείς, όπως χημικά, υαλουργεία και μέταλλα, έχουν μειώσει την παραγωγή τους, ενώ ορισμένοι έχουν προβεί και σε απολύσεις προσωπικού, μεταφέροντας μέρος της παραγωγής τους σε άλλες περιοχές στο εξωτερικό. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

 

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί το συνθετικό κρέας να σώσει τον πλανήτη;

Πώς φτιάχτηκε η πρώτη μπριζόλα από 3D printer

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News