Business & Finance Παρασκευή 23/12/2022, 14:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος θα είναι ο νέος CEO του Twitter; Οι καλοί, οι κακοί και οι… Έλληνες

Ποιος θα είναι ο νέος CEO του Twitter; Οι καλοί, οι κακοί και οι… Έλληνες

Έναν CEO που είναι «αρκετά ανόητος να αναλάβει τη δουλειά», ψάχνει ο Elon Musk, αφότου σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στην πλατφόρμα, οι χρήστες της του ζήτησαν να αποχωρήσει από τη θέση. 

«Θα παραιτηθώ από CEO μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα τρέχω απλά τις ομάδες του software και των servers», ξεκαθάρισε ο Musk. 

Όμως ποιος θα μπορούσε να είναι ο νέος CEO του Twitter; Το Quartz συγκέντρωσε μερικές προτάσεις. 

Σενάριο 1: Ο Musk διαλέγει έναν μάνατζερ εκτός της εταιρείας

Θεωρητικά οι επιλογές είναι άπειρες, εφόσον όμως κάποιος από αυτούς δεχθεί να δουλέψει υπό τον Musk. Ανάμεσα στα πιθανά ονόματα θα μπορούσαν να είναι η Sheryl Sandberg (πρώην Νο2 της Meta), ο Stewart Butterfield (συνιδρυτής των Flickr και Slack που αποχωρεί από το τιμόνι της δεύτερης τον Ιανουάριο), ο Hamish McKenzie (συνιδρυτής της Substack που είχε δημοσιεύσει βιβλίο για τον Musk και την Tesla το 2018), ο Larry Ellison (συνιδρυτής της Oracle που συμμετείχε με 1 δισ. δολάρια στην προσφορά του Musk για την εξαγορά του Twitter) και ο Alexis Ohanian (συνιδρυτής του Reddit και  venture capitalist).

Άλλα ονόματα μάνατζερ που θα μπορούσαν να πέσουν στο τραπέζι είναι του Richard Branson (ιδρυτή της Virgin Group), John Legere (πρώην CEO της T-Mobile, ο οποίος έχει προσφερθεί για τη θέση), η Katherine Maher (πρώην επικεφαλής της Wikimedia), η Maryana Iskander (νυν επικεφαλής της Wikimedia), ο Mathias Dopfner (CEO της Axel Springer), ο Steve Huffman (συνιδρυτής και CEO της Reddit), o Eric Schmidt (πρώην CEO της Google), ο Eddy Cue (υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple), ο Sean Parker (συνιδρυτής του Napster και πρώην πρόεδρος του Facebook), ο Adam D’Angelo (CEO της Quora) ο Jay Adelson (συνιδρυτής της Digg),  ο Tim Stokely (συνιδρυτής της OnlyFans), ο Marc Benioff (CEO της Salesforce) και ο entrepreneur Mark Cuban.

Μία ιδέα θα μπορούσε να είναι επίσης η Ελληνοαυστραλή Vanessa Pappas, που είναι COO του TikTok. 

Σενάριο 2: Ο  Musk στρέφεται στον στενό κύκλο του 

Ο Musk θα μπορούσε να επιλέξει τον CEO από τους συμβούλους του, όπως είναι ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής της Silicon Valley, Jason Calacanis και ο David Sacks, που ήδη έχουν τον ρόλο του συμβούλου στο Twitter. Στο τραπέζι θα μπορούσε επίσης να πέσει το όνομα του Billy Markus, δημιουργού του dogecoin. Αλλά και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο Musk έδωσε τα λεγόμενα Twitter Files, όπως οι Bari Weiss και Matt Taibbi. Μία ιδέα θα ήταν επίσης ο Sriram Krishnan, που έχει εργαστεί στις Snap, Facebook και Microsoft και ήδη είναι σύμβουλος στο Twitter. 

Σενάριο 3: Ο Musk διορίζει κάποιον εκ των έσω

Θα ήταν σοφό για τον Musk να δώσει τη θέση του CEO σε κάποιον που έχει την εμπειρία της διοίκησης του Twitter. Θα μπορούσε να είναι ο συνιδρυτής και πρώην CEO Jack Dorsey, που είναι φίλος του Musk. Όμως είναι αμφίβολο ότι θα επέστρεφε για μία τρίτη θητεία ως CEO. 
Θα μπορούσε επίσης να είναι ο Bret Taylor, πρώην πρόεδρος του δ.σ. του Twitter και co-CEO της Salesforce. 

Άλλοι «insiders» είναι επίσης οι συνιδρυτές του Twitter Evan Williams και Biz Stone, η πρώην επικεφαλής πωλήσεων Sarah Personette και η πρώην διευθύντρια προσωπικού Leslie Berland.

Σενάριο 4: Ο Musk «τρελαίνεται»

Τα πιο απίθανα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι όταν το Quartz ζήτησε προτάσεις είναι διάφοροι μάνατζερς που ενεπλάκησαν σε απάτες ή έχουν ξεπέσει όπως οι Adam Neumann, Sam Bankman-Fried, Elizabeth Holmes, Travis Kalanick, Martin Shkreli και Anna Delvey. Και πολιτικοί που έχουν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως οι Peter Meijer, Justin Amash, Beto O’Rourke, Dr. Oz, Blake Masters, Jared Kushner, Ivanka Trump και Herschel Walker. 

Και βέβαια, υπάρχει και ο Snoop Dogg, που προσφέρθηκε να αναλάβει τη θέση, παίρνοντας 81% θετικές απαντήσεις στο Twitter. 

Κάποιοι πρότειναν ακόμα και τον πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle ή την πρώην ηθοποιό και ιδρύτρια της Goop, Gwyneth Paltrow.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Βανέσα Πάππας: Μια Ελληνοαυστραλέζα αλλάζει τα social media

Elon Musk: Επιβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί από CEΟ του Twitter

CNBC: Ο Elon Musk ψάχνει νέο CEO για το Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News