Business & Finance Παρασκευή 1/01/2021, 11:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αξία 7 τεχνολογικών κολοσσών αυξήθηκε κατά 3,4 τρισ. το 2020

Η αξία 7 τεχνολογικών κολοσσών αυξήθηκε κατά 3,4 τρισ. το 2020

Για τους κολοσσούς της Σίλικον Βάλει το 2020 ήταν μία θεαματική χρονιά. Οι επτά πιο πολύτιμες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ είδαν αθροιστικά την αξία τους να αυξάνεται κατά 3,4 τρισ. δολάρια κόντρα στην πανδημία και την παγκόσμια ύφεση.

Πρόκειται για τις Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (Google), Facebook, Tesla και Nvidia, με τις έξι τουλάχιστον εξ αυτών να επωφελούνται τα μέγιστα από τη «μεταφορά» μεγάλου μέρους της ζωής μας online εν μέσω lockdown. H μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όμως η Tesla, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, την οποία οι αναλυτές εξακολουθούν να υπολογίζουν στον κλάδο τεχνολογίας, αν και έχει κάνει ουσιαστικά βήματα για την καθιέρωσή της ως πραγματικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Η εταιρεία του Έλον Μασκ είδε την κεφαλαιοποίησή της να εννιαπλασιάζεται σχεδόν από τα 76 δισ. στα 996 δισ. δολάρια με βάση το κλείσιμο της μετοχής την 31η Δεκεμβρίου. Πολύ πρόσφατα εντάχθηκε και στον δείκτη S&P 500 ύστερα από πέντε διαδοχικά τρίμηνα κερδών. 

Η Nvidia, της οποίας οι μικροεπεξεργαστές έχουν κερδίσει έδαφος, είδε την αξία της να διπλασιάζεται στα 323 δισ. δολάρια. Η Αpple είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 81% ή σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων και η Amazon αύξησε την κεφαλαιοποίησή της κατά 710 δισ. δολάρια. 480 δισ. δολάρια προστέθηκαν στην αξία της Microsoft και 268 δισ. σε εκείνη της Alphabet. H κεφαλαιοποίηση του Facebook μεγεθύνθηκε κατά 193 δισ. δολάρια. 

Πηγή: CNBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News