Business & Finance Τετάρτη 21/12/2022, 07:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βέλη» Bill Gates στον Elon Musk: Πυροδοτεί την ψηφιακή πόλωση

«Βέλη» Bill Gates στον Elon Musk: Πυροδοτεί την ψηφιακή πόλωση

Η έλλειψη στρατηγικής του Elon Musk στο Twitter ενισχύει την ψηφιακή πόλωση, ανέφερε ο Bill Gates , συνιδρυτής της Microsoft, κληθείς να σχολιάσει τις κινήσεις του νέου ιδιοκτήτη της ψηφιακής πλατφόρμας.

Μάλιστα, ερωτηθείς πώς θα αντιμετώπιζε ο ίδιος μία τέτοια πόλωση, δήλωσε στους Financial Times πως δεν έχει την απάντηση καθώς «αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πιο ασαφή απ΄ ό,τι πριν από ένα χρόνο».

«Νομίζω ότι, σίγουρα, η κατάσταση στο Twitter, αναστατώνει τα πράγματα. Αντί να υπάρχει ένα σύνολο αντικειμενικών μέτρων που να λαμβάνονται από μία συντονισμένη ομάδα, εν τέλει βλέπουμε έναν αυτοσχεδιασμό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η τεταμένη περίοδος για το Twitter ξεκίνησε από όταν ο Elon Musk αγόρασε την πλατφόρμα έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.

Πολλοί διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ανησυχιών σχετικά με τη στρατηγική του για τη διατήρηση του περιεχομένου, ενώ ο Musk έκανε δημοσκόπηση αυτή την εβδομάδα σχετικά με το αν θα πρέπει να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος.

Ο Gates, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θεωρεί πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να επικεντρωθούν στα πράγματα που υποκινούν ταραχές ή οδηγούν σε τεράστιες παρανοήσεις, όπως τα εμβόλια, οι μάσκες κ.α.».

«Είναι αποθαρρυντικό ακόμη και για ένα άτομο που διαθέτει τον καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό στον κόσμο, τεράστιο budget και κριτική σκέψη να βλέπει πως υπάρχουν σκεπτικιστικές έρευνες και θεωρίες συνωμοσίας που να κατηγορούν τους ανθρώπους πως φτιάχνουν εμβόλια απλώς για να πλουτίσουν», επισήμανε.

Την ίδια ώρα ο Gates επισημαίνει πως η πολωμένη πολιτική των ΗΠΑ είναι ένας από τους παράγοντες που αντιστρέφουν την πρόοδο στις παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία. «Ο βαθμός στον οποίο η υγεία παραμένει παγκοσμίως εκτός της ατζέντας είναι μια μεγάλη ανησυχία για εμένα», δήλωσε στους FT. 

Οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία

Οι ΗΠΑ, «οι οποίες δίνουν περισσότερη βοήθεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα αλλά μικρότερο μερίδιο από τους Ευρωπαίους δωρητές σε σχέση με το ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος», θα μπορούσαν οπωσδήποτε να κάνουν περισσότερα, πρόσθεσε.

Ο Bill Gates επισήμανε πως οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν περισσότερο για την επόμενη πανδημία, ενώ παραδέχτηκε πως είναι απογοητευμένος από την έλλειψη προσοχής που λαμβάνει η ανάγκη για περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις παγκοσμίως. 

Ο ίδιος παρομοίασε τις προκλήσεις στην μετά covid εποχή με το έργο της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης του 20ού αιώνα.

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό που έκανε ο κόσμος ήταν πραγματικά αρκετά εντυπωσιακό. Μέχρι στιγμής, η δική μας αντίδραση μοιάζει περισσότερο με αυτό που συνέβη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακό. Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει ότι … χρειάζονται δύο πανδημίες για να πάρουμε τα πράγματα πιο σοβαρά», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Μόνο οι συνδρομητές του Twitter θα αποφασίζουν για τις μεγάλες αλλαγές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News