Business & Finance Δευτέρα 19/12/2022, 15:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nouriel Roubini: Συντριβή τρένου σε slow motion η παγκόσμια οικονομία

Nouriel Roubini: Συντριβή τρένου σε slow motion η παγκόσμια οικονομία

Σαν συντριβή τρένου σε slow motion περιέγραψε ο Nouriel Roubini την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας για το 2023, καθώς όπως είπε, μία σειρά από παλιά και καινούρια προβλήματα απειλούν τον κόσμο.

Μιλώντας στους Financial Times, ο οικονομολόγος που είναι γνωστός και ως Dr Doom για τις απαισιόδοξες προβλέψεις του, είπε: Υπάρχουν μεγάλες νέες απειλές που δεν υπήρχαν πριν και συσσωρεύονται και κάνουμε πολύ λίγα για να τις αντιμετωπίσουμε».

Ένα μείγμα που χαρακτηρίζεται από τον πληθωρισμό, την τεχνητή νοημοσύνη, την κλιματική αλλαγή και τον κίνδυνο ενός Γ’  Παγκοσμίου Πολέμου θα έχε τεράστιες επιπτώσεις παγκοσμίως, είπε. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε υψηλή επιφυλακή», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστούμε τύχη, παγκόσμια συνεργασία και σχεδόν πρωτόγνωρη οικονομική ανάπτυξη» για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Roubini επέκρινε τη Fed γιατί έπεσε έξω στον πληθωρισμό, εκτιμώντας ότι η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί με βεβαιότητα σε ύφεση, λόγω των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων.

Μάλιστα, ο Dr Doom διαφωνεί με τη γενική άποψη ότι η ύφεση θα είναι ήπια. «Όχι, αυτή δεν θα είναι μία ρηχή και σύντομη ύφεση, θα είναι βαθιά και παρατεταμένη», τόνισε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έρχεται νέα κρίση αλά 2008; Τι φοβούνται Roubini, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα

Ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρώπη βλέπουν οι CEOs των JP Morgan, Goldman Sachs

Ντάιμον: Ο πληθωρισμός στραγγίζει τις αποταμιεύσεις – Σε ύφεση το 2023 οι ΗΠΑ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News