Business & Finance Δευτέρα 19/12/2022, 07:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Πέμπτη είναι η… νέα Δευτέρα: Η τηλεργασία αλλάζει τις εβδομάδες

Η Πέμπτη είναι η… νέα Δευτέρα: Η τηλεργασία αλλάζει τις εβδομάδες

Η Δευτέρα, η Τρίτη και η Τετάρτη φαίνεται πως είναι οι καλύτερες ημέρες προκειμένου να εμφανιστείτε στο γραφείο σας αν πλέον δουλεύετε υβριδικά. 

Συγκεκριμένα, η πολιτική πολλών εταιρειών έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας. Έτσι, πολλές επιχειρήσεις καλούν τους εργαζόμενούς τους να έρχονται στο γραφείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη και να εργάζονται από το σπίτι τις Δευτέρες, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές.

Ωστόσο φαίνεται πως αυτή η λύση δεν είναι και η βολικότερη από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι θα επιθυμούσαν περισσότερο να εργάζονται από το σπίτι τις Πέμπτες.

Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία της WFH Research, μιας ομάδας επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και ο Νίκολας Μπλουμ του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για τις ενέργειες και τις συμπεριφορές δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών εργαζομένων από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η πιο δημοφιλής ημέρα απ΄όλες για τηλεργασία είναι προφανώς η Παρασκευή.

Ωστόσο τα ευρήματα δείχνουν πως οι εργασιακές συνήθειες εξακολουθούν να μεταβάλλονται σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία και αποδεικνύουν πόσο δύσκολο είναι για τις εταιρείες να επιβάλουν την επιστροφή στο γραφείο.

Η Peloton Interactive Inc. συγκαταλέγεται μεταξύ των εργοδοτών που έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο τις Τρίτες και τις Πέμπτες, ενώ άλλοι μεγάλοι εργοδότες, όπως η Apple θέλουν οι εργαζόμενοί τους να είναι στο γραφείο κάθε Τρίτη, Πέμπτη κι όποια άλλη ημέρα καθορίζεται από το κάθε τμήμα.

Σύγχυση με την… Πέμπτη

Την ίδια ώρα μία πρόσφατη έκθεση της Relogix έρχεται να ανατρέψει τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, καθώς διαπίστωσε ότι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι «οι ημέρες που προτιμούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν από το γραφείο» τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι τώρα η Πέμπτη και η Παρασκευή είναι κυρίαρχες ημέρες, ενώ η Δευτέρα έρχεται στην τρίτη θέση» δήλωσε ο Μπλουμ από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευα ότι η Δευτέρα και η  Παρασκευή ήταν οι προτιμότερες ημέρες για τηλεργασία. Ωστόσο φαίνεται πως έκανα λάθος και πραγματικά δεν ξέρω γιατί», σχολίασε ο ειδικός.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Είναι επίσημο: Οι εργαζόμενοι του Twitter πρέπει ακόμα και να κοιμούνται στη δουλειά

«Γυρίστε στο γραφείο έχουμε φθηνό φαγητό»: Το δόλωμα που βάζουν οι εργοδότες

Υβριδικό μοντέλο εργασίας: 70% των ελληνικών επιχειρήσεων είπε το «ναι»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News