Business & Finance Τετάρτη 14/12/2022, 22:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Καθοδικό γύρισμα μετά τη Fed

Wall Street: Καθοδικό γύρισμα μετά τη Fed

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης, παρά το γεγονός ότι είχε προεξοφληθεί από την αγορά, καθότι ο τόνος της ερμηνεύθηκε ως αυστηρός.

Ο Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,23%, ο S&P 500 κατά 0,4% και ο Nasdaq λίγο λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα. Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων στο 5,1% λίγο πριν κλεισει ο σημερινός κύκλος σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, ποσοστό που είναι υψηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι επενδυτές. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προέβλεψε επίσης αύξηση των επιτοκίων επιπλέον κατά 75 μονάδες βάσης έως τα τέλη του 2023, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα για αύξηση της ανεργίας και στασιμότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Η σημερινή αντίδραση της αγοράς έρχεται σε αντίθεση με την χθεσινή, όταν οι μετοχές επιδόθηκαν προς στιγμή σε ράλι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, που έδειξαν σημαντική αποκλιμάκωση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο εξακολούθησε να κινείται καθοδικά, με το δείκτη δολαρίου να καταγράφει πτώση 0,5% στις 103,49 μονάδες, ενώ το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,0677 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News