Business & Finance Δευτέρα 26/12/2022, 08:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ

Ο Ron Rice, ιδρυτής της Hawaiian Tropic, έχτισε μια αυτοκρατορία στα αντηλιακά. Μετά τον θάνατό του, σε ηλικία 81 ετών, τον περασμένο Μάιο, η έπαυλη στην οποία έζησε για σχεδόν 40 χρόνια και έκανε τα περίφημα πάρτι του με celebrities, βγαίνει στην αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 5,99 εκατ. δολάρια. Ο επιχειρηματίας είχε κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια σε περίοπτη θέση μέσα στο σαλόνι του τον σκουπιδοτενεκέ στον οποίο έκανε τις δοκιμές για το πρώτο του αντηλιακό.

Ο Rice αγόρασε το ακίνητο της Φλόριντα τον Μάιο του 1983 αντί 360.000 δολαρίων και έκανε προσθήκες, με το κτίσμα να ολοκληρώνεται το 1987. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ακίνητο βγαίνει στην αγορά.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας μεγάλωσε στα Βουνά Blue Ridge της Β. Καρολίνας, μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες με τις οποίες θα συνέδεε το brand του.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-1

Αφότου αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ο Rice έγινε καθηγητής χημείας σε λύκειο και προπονητής του φούτμπολ, ενώ ταυτόχρονα δούλευε και ως ναυαγοσώστης.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-2

Κατά τη διάρκεια μιας βάρδιάς του ως ναυαγοσώστη είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα ανταγωνιζόταν τα αντηλιακά της Coppertone, που ήταν τότε ο γίγαντα της βιομηχανίας αυτής.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-3

Κάπως έτσι, πήρε έναν σκουπιδοτενεκέ στο γκαράζ του και άρχισε να κάνει δοκιμές, ρίχνοντας μέσα διάφορα λάδια, ώσπου βρήκε τη συνταγή που θα γινόταν τελικά το πρώτο αντηλιακό Hawaiian Tropic.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-4

Ο Rice χρησιμοποίησε το επιθετικό marketing για να προωθήσει το brand του, διοργανώνοντας καλλιστεία, χορηγώντας αγώνες αυτοκινήτων και εξασφαλίζοντας την παρουσία των προϊόντων του σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-5

Ο ετήσιος διαγωνισμός ομορφιάς Miss Hawaiian Tropic «έτρεχε» από το 1983 έως το 2010, με διάφορες διασημότητες για κριτές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος μάλιστα γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, Marla Maples, όταν εκείνη διαγωνιζόταν στα καλλιστεία.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-6

«Βγάζαμε χρήματα με το τσουβάλι. Δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε», είχε πει ο Rice σε συνέντευξή του το 2020.

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-7

Πραγματικά, έως το 2006, η εταιρεία του είχε γίνει Νο2 στον κόσμο, με πωλήσεις 110 εκατ. δολαρίων τον χρόνο, σύμφωνα με το Business Insider. Ένα χρόνο μετά, ο Rice πούλησε την εταιρεία για 83 εκατ. δολάρια.  

Hawaiian Tropic: Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ-8

Το σπίτι του, που βγαίνει τώρα στο σφυρί, ήταν γεμάτο με αγάλματα ζώων σε φυσικό μέγεθος, φωτογραφίες από καλλιστεία και περίτεχνα έπιπλα. Όμως, ο Rice κρατούσε πάντα στο σαλόνι του τον σκουπιδοτενεκέ από τον οποίο ξεκίνησαν όλα. Μόνο που πλέον, τον είχε κάνει επάργυρο.

Ο αγοραστής του σπιτιού δεν θα πάρει τον σκουπιδοτενεκέ. Παρόλα αυτά, ο μεσίτης που έχει αναλάβει την πώληση, λέει στο Business Insider ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο ντόρο γύρω από ένα ακίνητο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Παρασκευή και 13 και ροζ Cadillac: Πώς να χτίσεις μια επιχειρηματική αυτοκρατορία με 5.000 δολάρια

Ο πλουσιότερος Ευρωπαίος: Πώς με ένα γαλλικό φράγκο δημιούργησε περιουσία 168 δισ. δολαρίων

Ο «Μικελάντζελο του Εμπορίου»: Το λογότυπο που όλοι θέλουν και η φυλακή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News