Business & Finance Παρασκευή 9/12/2022, 09:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο DJ, ο σταρ της K-pop και ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος: Η παρέα που θα πάει στο διάστημα

Ο DJ, ο σταρ της K-pop και ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος: Η παρέα που θα πάει στο διάστημα

Ένας διάσημος DJ, ένας ράπερ της K-pop και ένας YouTuber του διαστήματος είναι ανάμεσα στα άτομα που επέλεξε ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος για να τον συνοδεύσουν σε ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη, με ιδιωτική πτήση της SpaceX.

Ο επιχειρηματίας Yusaku Maezawa ξεκίνησε την αναζήτησή του για δημιουργικά άτομα ανά τον πλανήτη πέρυσι και αποκάλυψε το πλήρωμά του σήμερα.

Ανάμεσα στις διασημότητες της πτήσης είναι ο Αμερικανός DJ Steve Aoki και ο Κορεάτης σταρ TOP.

Η αποστολή, που είναι προγραμματισμένη για το επόμενο έτος, θα μπορούσε να είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπων στη Σελήνη από το 1972. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το διαστημόπλοιο θα κάνει έναν κύκλο γύρω από το φεγγάρι, φτάνοντας σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του. Το ταξίδι θα διαρκέσει οκτώ ημέρες από την εκτόξευση έως την επιστροφή.

Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη άδεια για τον πύραυλο Starship της εταιρείας SpaceX του Elon Musk με τον οποίο υποτίθεται ότι θα ταξιδέψει το πλήρωμα. Ο πύραυλος έχει καθηλωθεί τους τελευταίους 18 μήνες στο Τέξας, αφότου ολοκλήρωσε μια δοκιμαστική εκτόξευση τον Μάιο του 2021.

Πάντως, ο Maezawa δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτήν την καθυστέρηση στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε το πλήρωμα για την αποστολή του, την οποία έχει ονομάσει dearMoon.

«Δεν μπορώ να χάσω αυτήν την ευκαιρία. Η ψυχή μου εκλιπαρεί για αυτό», λέει στο βίντεο ο DJ Aoki.

Ανάμεσα στους επιβάτες θα είναι και ο Youtuber Tim Dodd, γνωστός και ως Everyday Astronaut, ο οποίος έχει 1,4 εκατομμύρια ακόλουθους στο διαδίκτυο, όπου δημοσιεύει εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τις διαστημικές πτήσεις και την αστροφυσική.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής dearMoon είναι:

Ο TOP (Choi Seung hyun), ένας ράπερ της K-pop και πρώην επικεφαλής του boyband Big Bang (Νότια Κορέα)

Η χορεύτρια και χορογράφος Yemi A.D (Τσεχία)

Η φωτογράφος Rhiannon Adam (Ιρλανδία)

Ο φωτογράφος άγριας ζωής Karim Iliya (Ηνωμένο Βασίλειο)

Ο σκηνοθέτης Brendan Hall (ΗΠΑ)

Ο ηθοποιός Dev Joshi (Ινδία)

Η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης σνόουμπορντ Kaitlyn Farrington και η Γιαπωνέζα χορεύτρια Miyu ανακοινώθηκαν ως αναπληρωματικοί.

«Ελπίζω ότι ο καθένας θα αναγνωρίσει την ευθύνη που συνεπάγεται το να φεύγει από τη γη, να ταξιδεύεις στο φεγγάρι και να επιστρέφεις», είπε ο Maezawa.

«Θα κερδίσουν πολλά από αυτή την εμπειρία και ελπίζω να τα χρησιμοποιήσουν για να συνεισφέρουν στον πλανήτη, στην ανθρωπότητα».

Ο Maezawa, ο οποίος έβγαλε μια περιουσία από το online κατάστημα μόδας Zozo, ασχολείται έντονα με τα διαστημικά ταξίδια. Πέρυσι πέρασε 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ταξιδεύοντας με ρωσικό πύραυλο.

Ο DJ, ο σταρ της K-pop και ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος: Η παρέα που θα πάει στο διάστημα-1
φωτ.: Reuters/ ISSEI KATO

Το 2018 ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης της SpaceX, για ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη, ενώ είπε ότι θα πλήρωνε τα εισιτήρια άλλων οκτώ επιβατών στον πύραυλο. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα πλήρωσε, όπως ο Musk έχει πει ότι ήταν «πολλά χρήματα».

Το 2020, ξεκίνησε επίσης ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο έψαχνε μία νέα σύντροφο που θα τον συνόδευε στο ταξίδι του στο φεγγάρι. Τελικά, ακύρωσε το project  λόγω «ανάμεικτων συναισθημάτων», όπως είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τι είδε ο Γιαπωνέζος στο διάστημα

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα για να παίξει… γκολφ

Πού να κάνετε αίτηση για δωρεάν ταξίδι στο φεγγάρι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News