Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 19:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεργία τα Χριστούγεννα σχεδιάζει το προσωπικό ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια

Απεργία τα Χριστούγεννα σχεδιάζει το προσωπικό ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια

Το προσωπικό ασφαλείας σε πολλά μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του πιο πολυσύχναστου της χώρας, του Χίθροου του Λονδίνου, θα απεργήσουν για αρκετές ημέρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε μια διαμάχη για τους μισθούς, δήλωσε την Τετάρτη το συνδικάτο PCS.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει το προσωπικό που απασχολείται από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, στο τμήμα ελέγχου διαβατηρίων στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ, καθώς και στα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ, Γλασκώβης, Μάντσεστερ και στο λιμάνι του Νιουχέβεν.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Mark Serwotka δήλωσε ότι περίπου 2.000 – 3.000 υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας στις 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς γιατί το συνδικάτο επέλεξε την περίοδο των Χριστουγέννων για να προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ο επικεφαλής του συνδικάτου δήλωσε: «αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν το μισθό τους όταν προχωρήσουν σε απεργία, το κάνουν ως έσχατη λύση και η δουλειά του συνδικάτου είναι να διασφαλίσει ότι η δράση στην οποία καλούμε θα γίνει αντιληπτή».

Οι ταξιδιώτες στη Βρετανία αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς έχουν ανακοινωθεί απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13-14, 16-17, 24-27 Δεκεμβρίου, 3-4 και 6-7 Ιανουαρίου, στις οποίες αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 40.000 σιδηροδρομικοί.

Εκπρόσωπος του Χίθροου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο συνεργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες και το προσωπικό ώστε να βρεθεί μία λύση για τον περιορισμό των δυσλειτουργιών που αναμένεται να προκύψουν.

«Το υπουργείο Εσωτερικών συνιστά οι έλεγχοι μετανάστευσης και τελωνείων να διαρκέσουν περισσότερο κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής τις ημέρες της απεργίας και το Χίθροου θα υποστηρίξει το προσωπικό ασφαλείας για να ελαχιστοποιήσει αυτές τις επιπτώσεις με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επιβατών κατά την είσοδό τους στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το Κάτγουικ δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά και ότι θα διαθέσει επίσης επιπλέον προσωπικό του αεροδρομίου για να βοηθήσει τους επιβάτες τις ημέρες της απεργίας.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News