Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 19:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Generali σχεδιάζει την πώληση ιταλικού χαρτοφυλακίου ασφαλειών ζωής 20 δισ. ευρώ

Η Generali σχεδιάζει την πώληση ιταλικού χαρτοφυλακίου ασφαλειών ζωής 20 δισ. ευρώ

Η Assicurazioni Generali SpA σχεδιάζει να πουλήσει ένα ιταλικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίσεων ζωής ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου για τη βελτίωση της κερδοφορίας, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με σύμβουλο για την επανεξέταση του χαρτοφυλακίου, μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης ήδη από τον Ιανουάριο, δήλωσαν. 

Η πώληση περιλαμβάνει συμβόλαια κληρονομιάς από την Societa Cattolica di Assicurazioni, μία μικρότερη ανταγωνιστική εταιρεία που αγόρασε πέρυσι η Generali, και την Genertel, σύμφωνα με τα ίδια άτομα. Σημειώνεται ωστόσο, ότι δεν είναι σαφές πόσο θα έφτανε η αξία του χαρτοφυλακίου σε μια πιθανή πώληση. 

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος ή το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε συμφωνίας, είπαν.

Εκπρόσωπος της Generali αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η αγορά των «back books», ή χαρτοφυλακίων παλαιών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, έχει αποτελέσει ενεργό πεδίο συναλλαγών, καθώς παρέχει έναν τρόπο στους ασφαλιστές να απελευθερώσουν κεφάλαια. Η Generali είναι μεταξύ εκείνων που έχουν μειώσει την έκθεση σε προϊόντα ζωής.

Πριν από ένα χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Generali, Philippe Donnet, περιέγραψε σχέδια για την επιστροφή μερισμάτων ύψους έως και 5,6 δισ. ευρώ στους μετόχους έως το 2024, καθώς και για την επέκταση στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ασφαλίσεων ζημιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News