Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 18:40
FORBES

«Τρίζει» η καρέκλα του Μασκ: Για λίγο ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

«Τρίζει» η καρέκλα του Μασκ: Για λίγο ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ έχασε προσωρινά τον τίτλο του ως πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο μετά την κατακόρυφη διολίσθηση της μετοχής της Tesla και την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Forbes, η οικογένεια του Bernard Arnault, του βαρόνου του κλάδου της μόδας και CEO του οίκου ειδών πολυτελείας LVMH, απέκτησε για λίγο την πρωτιά με περιουσία ύψους 185,3 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ έχει κατακτήσει την κορυφαία θέση στη λίστα του Forbes από τον Σεπτέμβριο του 2021 και αυτή τη στιγμή η περιουσία του, ένα μεγάλο μέρος της οποίας συνδέεται με τη μετοχή της Tesla, έχει διολισθήσει περίπου στα 185,7 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως προηγουμένως, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η μετοχή της Tesla έχει χάσει περίπου 47% της αξίας της από τον Απρίλιο, όταν ο Μασκ υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Twitter. Η περιουσία του έκτοτε έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 70 δισ. δολάρια. 

Η περιουσία του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισ. δολάρια στις 8 Νοεμβρίου, όσο οι επενδυτές επιδόθηκαν σε ένα μαζικό sell off στις μετοχές της Tesla, καθώς ανησυχούσαν για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο ο CEO της θα ήταν απασχολημένος με την Twitter.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μαζική φυγή από τη μετοχή της Tesla: Μεγάλος ο «λογαριασμός» για τον Μασκ

Νέος πονοκέφαλος για τον Elon Musk: Οι πίθηκοι τον έβαλαν σε μπελάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News