Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 08:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλάρωση του zero covid στην Κίνα: Αλλαγές στην καραντίνα

Χαλάρωση του zero covid στην Κίνα: Αλλαγές στην καραντίνα

Σε χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού προχωρά η Κίνα, καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι η σταδιακή εγκατάλειψη της πολιτικής του zero covid θα έχει τεράστια σημασία για την παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι τα άτομα με ασυμπτωματικό ή ήπιο covid θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους και όχι σε ειδικούς καταυλισμούς.

Οι ασθενείς αυτοί θα μπορούν πλέον να απομονώνονται στο σπίτι και να δηλώνουν μόνοι τους τα αποτελέσματα των τεστ που κάνουν.

Η αλλαγή των κανονισμών έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ξέσπασαν διαμαρτυρίες κατά των μέτρων της πανδημίας σε ολόκληρη την Κίνα.

Οι εγκαταστάσεις καραντίνας ήταν ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» της zero covid πολιτικής, καθώς χώριζαν τις οικογένειες, ενώ βίντεο έδειχναν φρουρούς να σέρνουν ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Η χαλάρωση των μέτρων είναι το ισχυρότερο σημάδι μέχρι τώρα ότι η Κίνα απομακρύνεται από την πολιτική της μηδενικής ανοχής για τον Covid και δέχεται να «ζήσει με τον ιό», όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κίνα: Πώς ένα λευκό χαρτί γίνεται σύμβολο και τι σημαίνει

«Φουσκώνουν» οι διαμαρτυρίες στην Κίνα – Τι σημαίνει

Κίνα: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη σκιά των αντιδράσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News