Business & Finance Κυριακή 4/12/2022, 15:27
REUTERS

ΟΠΕΚ+: Διατηρεί αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου

ΟΠΕΚ+: Διατηρεί αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου

Σταθερή αποφάσισε να διατηρήσει την πετρελαϊκή παραγωγή ο ΟΠΕΚ+ στη σημερινή συνεδρίαση, δύο ημέρες αφότου η G7, μαζί με την Ε.Ε. και την Αυστραλία συμφώνησαν σε πλαφόν 60 δολαρίων το βαρέλι στο ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται διά θαλάσσης.

«Είναι μία οπισθοχώρηση μέχρι το τέλος του 2023», δήλωσε στο Reuters άτομο με γνώση επί του θέματος. Η τιμή του Brent αφότου έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, έκλεισε την εβδομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου μήνα. Οι διακυμάνσεις οφείλονται στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ αύριο.

Σημειώνεται πως ορισμένοι ειδικοί της αγοράς προεξοφλούσαν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα κατέληγε σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής αφενός λόγω του πλαφόν αφετέρου λόγω της συρρίκνωσης της ζήτησης στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Οκτωβρίου, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε μεγαλύτερη μείωση παραγωγής  από το 2020, κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκαλώντας αντιδράσεις από τις ΗΠΑ, που ασκούσαν πιέσεις για αποκλιμάκωση των τιμών στην πετρελαϊκή αγορά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ρωγμές στους κόλπους του ΟΠΕΚ+: Συνάντηση δύσκολων ισορροπιών

ΕΕ: «Κλείδωσε» το πλαφόν των 60 δολαρίων στο ρωσικό πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πώς θα κινηθεί τους επόμενους μήνες – Θα αλλάξουν οι ισορροπίες;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News