Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 10:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλον Μασκ: Λύθηκε η παρεξήγηση με την Apple

Έλον Μασκ: Λύθηκε η παρεξήγηση με την Apple

«Λύθηκε η παρεξήγηση» μεταξύ του Έλον Μασκ και του επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, όπως ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος μέσω του Twitter.

Ο Μασκ αναφερόταν στις εντάσεις των τελευταίων ημερών, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος, η Apple απείλησε να αφαιρέσει την εφαρμογή του Twitter από το app store. Μάλιστα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία «σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό» τις διαφημίσεις στο Twitter, κατηγορώντας την Apple για λογοκρισία και μονοπωλιακές πρακτικές.

«Ο Τιμ ξεκαθάρισε ότι η Apple δεν το σκεφτόταν ποτέ», δήλωσε ο Μασκ μέσω Twitter για την αφαίρεση της εφαρμογής από το app store, χωρίς όμως να εξηγεί εάν οι δύο τους συζήτησαν για το θέμα των διαφημίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο επικεφαλής συνέβη ενόσω πολλές εταιρείες σταμάτησαν να επενδύουν στο Twitter λόγω ανησυχιών για τα σχέδια διαχείρισης περιεχομένου.

Προχθές, ο Elon Musk κατηγόρησε την Apple για λογοκρισία και μονοπωλιακές πρακτικές σε μια σειρά από tweets, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία «σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό» τις διαφημίσεις στο Twitter. Ρωτούσε εάν η Apple και ο διευθύνων σύμβουλός της Tim Cook «μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

«Η Apple έχει επίσης απειλήσει να βγάλει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν μας λέει το γιατί», έγραψε ο Musk στο Twitter.

Ο Musk επέκρινε επίσης την προμήθεια του 30% που παίρνει η Apple από την πλειοψηφία των πωλήσεων που γίνονται μέσω του App Store της. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία όπου μια πινακίδα αυτοκινητόδρομου δίνει δύο επιλογές: «Πλήρωσε 30%» ή «πήγαινε σε πόλεμο». Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας επιλέγει τον δρόμο του πολέμου (έκτοτε το tweet σβήστηκε, χωρίς να είναι σαφής ο λόγος).

Έλον Μασκ: Λύθηκε η παρεξήγηση με την Apple-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk κήρυξε πόλεμο στην Apple – Δείτε γιατί

Εντάσεις και με την Apple: Πώς ο Elon Musk «τέντωσε το σχοινί»

Η Apple έχει ως επί το πλείστον σταματήσει τη διαφήμιση στο Twitter, σύμφωνα με τον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News