Business & Finance Τετάρτη 30/11/2022, 08:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλύφθηκε το καταφύγιο του Mr Alibaba: Πού «κρύβεται» ο Τζακ Μα

Αποκαλύφθηκε το καταφύγιο του Mr Alibaba: Πού «κρύβεται» ο Τζακ Μα

Στο Τόκιο ζει εδώ και σχεδόν έξι μήνες ο Κινέζος επιχειρηματίας Τζακ Μα. Ο ιδρυτής της Alibaba και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας φαίνεται ότι αποφάσισε να αφήσει τη χώρα, αφότου το Πεκίνο άρχισε να κινείται εναντίον των επιχειρηματιών της τεχνολογίας που συγκέντρωναν μεγάλη δύναμη και επιρροή.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Μα εμπλουτίζει τη διαμονή του στην Ιαπωνία με ταξίδια στην ύπαιθρο και τακτικές επισκέψεις στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο ιδρυτής της Alibaba ήταν κάποτε ο πλουσιότερος και ο διασημότερος από τους επιχειρηματίες της τεχνολογίας στην Κίνα, όμως αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, αφότου η κριτική του προς την κυβέρνηση τον έβαλε σε μπελάδες με το Πεκίνο. Οι εντάσεις στις σχέσεις του με την κυβέρνηση οδήγησαν σε ναυάγιο την αρχική δημόσια προσφορά του κολοσσού του fintech Ant Group.

Έκτοτε, ο Μα εξαφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του να γίνονται θέμα.

Στο Τόκιο, ο Μα συχνάζει σε μερικά ιδιωτικά κλαμπ στις κεντρικές συνοικίες Ginza και Marunouchi. Έχει φέρει μαζί του τον προσωπικό του σεφ και το προσωπικό ασφαλείας του, ενώ έχει γίνει ένας ενθουσιώδης συλλέκτης σύγχρονης τέχνης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Κίνα μαθαίνει στους μεγιστάνες της το παιχνίδι της σιωπής

Tο Πεκίνο τιμωρεί διπλά τον Τζακ Μα

Κίνα: Πώς ένα λευκό χαρτί γίνεται σύμβολο και τι σημαίνει

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News