Business & Finance Πέμπτη 24/11/2022, 13:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρώσεις στη Ρωσία: Προ των πυλών το ένατο ευρωπαϊκό πακέτο

Κυρώσεις στη Ρωσία: Προ των πυλών το ένατο ευρωπαϊκό πακέτο

Προς την επιβολή του ένατου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάειν.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να χτυπήσουμε τη Ρωσία εκεί που πονάει, ώστε να εξουδετερώσουμε ακόμη περαιτέρω κάθε δυνατότητά της για να συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι έχουμε αρχίσει να επιταχύνουμε προς το ένατο πακέτο κυρώσεων», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Φινλανδία.

«Και είμαι αισιόδοξη ότι θα εγκρίνουμε πολύ σύντομα ένα παγκόσμιο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο με την G7 και άλλους μεγάλους εταίρους. Δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι να επικρατήσει η Ουκρανία έναντι του Πούτιν και του παράνομου και βάρβαρου πολέμου του», συμπλήρωσε η ίδια χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των κυρώσεων.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, η Ένωση ενέκρινε το όγδοο πακέτο κυρώσεων, το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων νέες κυρώσεις στο εμπόριο μετάλλων και προϊόντων τεχνολογίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Η ώρα του εμπάργκο – Ποιος θα αγοράσει 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα;

Χάος στα πετρελαϊκά logistics της Ρωσίας λίγες ημέρες πριν από την επιβολή κυρώσεων

ΗΠΑ: Φοβούνται ότι το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News